Notícies

  Dimarts, 10 de setembre de 2019

Aquest vespre, Marxa de les Torxes per la Independència a les Borges i Arbeca

A la capital garriguenca es farà una marxa pel centre històric fins a arribar a l'Espai Macià on actuarà la soprano Victorina Pérez

Avui dimarts, 10 de setembre, amb motiu dels actes de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya, les Borges celebrarà la vuitena Marxa de Torxes per la Independència.

El punt de trobada de la concentració serà a la plaça de l'u d'octubre, a les 22.30 hores i, seguidament, a les 23 hores, està previst que s'iniciï la marxa que recorrerà els carrers del centre històric de la vila i, posteriorment, culminarà a l'Espai Macià. Allí, tindrà lloc una actuació a càrrec de la soprano Victorina Pérez, unes paraules de salutació de l'alcalde, es durà a terme la lectura del manifest de la Marxa de Torxes, i per finalitzar la jornada s'interpretarà el Cant dels Segadors.

La Marxa, organitzada per Òmnium Cultural, compta amb el suport de l'Ajuntament de les Borges Blanques, l'Ateneu Popular Garriguenc, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i el CDR de les Borges Blanques.

Pel que fa a la mobilització de l'Onze de Setembre a Barcelona, des de l'equip de Govern, l'alcalde Enric Mir, i la primera tinent alcalde, Núria Palau, han confirmat que hi assistiran, juntament amb altres regidors i regidores. Des de l'ANC de les Borges s'ha organitzat 3 autocars per traslladar la gent del municipi i al voltant d'una dotzena des del conjunt de la comarca garriguenca fins a la capital de Catalunya.

Arbeca celebra per primera vegada la Marxa de Torxes per la Independència

D'altra banda, per primera vegada, Arbeca celebrarà una Marxa de les Torxes per la Independència que començarà, a les 21.30 hores, a la Plaça de la Unió Republicana. Tots els veïns que hi participin recorreran la marxa fins a la Plaça Lluís Companys. 

Marxa de Torxes per la Independència 2018 a les Borges Blanques (foto: Aj. Borges).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa