Notícies

  Dimarts, 10 de setembre de 2019

El Porró de Fulleda recaurà a l'ONG Open Arms en reconeixement a la seva tasca solidària

El guardó es lliurarà aquest diumenge, 15 de setembre, durant la celebració de la Fira Heroica de Fulleda

Com cada any, el lliurament del Porró de Fulledaesdevindrà un dels actes centrals en la celebració de la Fira Heroica de Fulleda, la festa de l'Agustina d'Aragó, que es farà aquest diumenge, 15 de setembre, tal com vam explicar des d'aquesta emissora. En aquesta ocasió, aquest petit homenatge, creat per reconèixer la labor solidària, anirà a l'ONG Open Arms en reconeixement al seu compromís amb el territori i les persones que, durant els darrers anys, s'ha destacat per la seva gran tasca humanitària en el mar Mediterrani salvant la vida de milers de persones. 

Aquest acte, que en anteriors edicions ha tingut com a destinataris a Txell Bonet, tal com vam explicar l'any passat, Carme Forcadell, Neus Català, la família de Ramon Santamaria Prats, primer alcalde de Fulleda en la democràcia, i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), es durà a terme al voltant de les 12 del migdia al davant de la porta de l'església de Fulleda. 

Els assistents a la fira, que començarà a les 9 hores amb el tradicional esmorzar de verema, podran gaudir durant tota la jornada amb un gran ventall de propostes lúdiques, la recreació d'un campament napoleònic i del mercat de proximitat instal·lat a la plaça del poble i els carrers adjacents. En aquest, els assistents trobaran un gran nombre de parades amb productes locals i artesans procedents, majoritàriament, de la comarca de les Garrigues. Cap al migdia, es lliurarà el 'Porró de Fulleda', un petit gest per part del municipi per reconèixer la tasca i trajectòria de diferents persones i entitats. 

Durant la tarda, a més d'una nova recreació de la llegenda de l'Agustina, arribarà el torn per celebrar diferents jocs tradicionals al carrer, especialment adreçats als més petits, taller de garapinyades i berenar de pa torrat amb oli i xocolata. La fira acabarà al voltant de les 20 hores amb una desfilada festiva fins al monument de l'Agustina d'Aragó, situat a l'entrada del poble. 

L'Ajuntament de Fulleda, amb la col·laboració de diferents associacions locals i un gran nombre de voluntaris, és l'encarregat d'organitzar aquesta jornada lúdica i festiva, que espera omplir, un any més, els carrers de Fulleda i la plaça de l'Església, epicentre festiu d'aquesta sisena edició de la Fira Heroica de Fulleda. 

Lliurament del Porro? de Fulleda a Txell Bonet durant l'edició passada (foto: Aj. Fulleda).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa