Notícies

  Dijous, 12 de setembre de 2019

Veïns de les Garrigues participen a les marxes de torxes i a la manifestació de Barcelona per commemorar l'11 de setembre

La vigília, les Borges, Cervià, Arbeca i l'Albi van fer marxes de torxes i ahir van sortir 12 autocars de la comarca per anar a Barcelona

Tal com ja vam informar des d'aquesta emissora, el passat dimarts, 10 de setembre, amb motiu dels actes de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya, les Borges va celebrar la vuitena Marxa de Torxes per la Independència a la plaça de l'U d'octubre.

El recorregut de la marxa, que va congregar nombrosos veïns i veïnes, va començar a les 23 hores i va transitar pels carrers del centre del poble per acabar a l'Espai Macià. Allí hi va actuar la soprano Victorina Pérez, l'alcalde de les Borges, Enric Mir, va dirigir unes paraules als assistents i es va fer la lectura del manifest. Per finalitzar, es van cantar Els Segadors.

L'acte va ser organitzat per Òmnium Cultural amb el suport de l'Ajuntament de les Borges Blanques, l'Ateneu Popular Garriguenc, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i el CDR de les Borges Blanques.

D'altra banda, a per primera vegada, també va celebrar una Marxa de les Torxes per la Independència que es va realitzar a la plaça de la Unió Republicana, sense fer recorregut a causa de la pluja, ja que estava previst fer el trajecte fins a la plaça Lluís Companys. A l'Albi i Cervià també es va fer una marxa i altres pobles van organitzar activitats en la vigília de la Diada.

Pel que fa a la mobilització de l'Onze de Setembre a Barcelona, l'ANC de les Borges va organitzar tres autocars per anar a Barcelona. De la comarca en conjunt van desplaçar-se fins a la capital catalana un total de 12 autocars, cinc menys que l'any passat, segons informa SomGarrigues.

La marxa de torxes de les Borges (foto: ABB).
Els autocars sortint de la capital de les Garrigues (foto: J.M. Renyé).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa