Notícies

  Divendres, 13 de setembre de 2019

Obren les inscripcions de la tercera edició de la cursa i marxa de la primera premsada a la Granadella, que es farà el 3 de novembre

Està organitzada per l'Ajuntament de la Granadella, la Cooperativa de la Granadella, el Centre Excursionista de les Garrigues Altes i Boira Experience

L'Ajuntament de la Granadella, la Cooperativa de la Granadella, el Centre Excursionista de les Garrigues Altes i Boira Experience, organitzen la tercera edició de la cursa i marxa de la primera premsada a la Granadella, en el marc de la festa de la Primera Premsada, el proper dia 3 de novembre de 2019. Avui s'ha obert el període d'inscripcions, que es tancarà el 30 d'octubre.

L'activitat tindrà tres recorreguts, dos cronometrats en format cursa i un en format marxa, amb 5, 10 i 8 quilòmetres, respectivament. Els participants poden triar l'opció que desitgin en el moment de fer la inscripció. Tots els recorreguts passen en la seva totalitat per camins no asfaltats i per racons amb molt d'encant com el camí de la Font de l'Hereu o el camí de la Cova del Moro, amb les espectaculars vistes a Bovera i a la Ribera de l'Ebre.

L'organització ha donat rellevància a traçar uns recorreguts on l'olivera i la pedra seca predominin en el paisatge, i també s'ha intentat reduir el desnivell positiu acumulat, tenint en compte l'orografia de la Granadella on predominen els turonets, els brancals i els desnivells en general. Els que decideixin fer la marxa de 8 quilòmetres, tindran l'oportunitat d'observar una representació de com es collien abans les olives amb raspall i borrasses i tothom podrà degustar l'oli del raig un cop acabat el recorregut amb un entrepà de llonganissa a la brasa o formatge.

Els 300 primers inscrits tant de la marxa com de la cursa seran obsequiats amb un cinturó porta-objectes de la marca Firehawk, perfecte per sortir a caminar o córrer i guardar un paravent de recanvi, el telèfon mòbil o qualsevol altre objecte.

Una imatge de la caminada de l'any passat (foto: arxiu).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa