Notícies

  Dilluns, 30 de setembre de 2019

La comarca commemora el referèndum de l'u d'octubre

Les Borges, Arbeca, Cervià, els Torms, el Soleràs i la Pobla de Cérvoles són alguns del municipis que celebren actes en record de l'1-O

Com l'any passat, alguns pobles de la comarca han organitzat per demà dimarts, u d'octubre, diverses activitats i actes per recordar el referèndum de l'u d'octubre del 2017.

Les Borges Blanques

Pel que fa a la capital garriguenca ha preparat diversos actes pensats per a posar en comú les perspectives individuals i col·lectives de l'independentisme avui i dels seus actors principals a les Borges.

D'aquesta manera, a les 19 hores, hi ha convocada una concentració a l'aparcament de davant de la Placeta del Terrall per a restituir-hi una lona commemorativa que substituirà a la que va ser arrancada de matinada fa uns dies per un grup de feixistes de les comarques de Barcelona, tal com vam informar des d'aquesta emissora.

Una vegada finalitzat aquest acte, la comitiva es desplaçarà fins a la Plaça de la Independència, on hi haurà coca amb xocolata per als infants i, tot seguit, s'anirà cap al Pavelló de l'Oli per celebrar una taula rodona que, amb el títol 'I ara què?', protagonitzaran diferents actors polítics i socials de l'independentisme borgenc i garriguenc de Junts per les Borges, Borges per la República, l'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i els Comitès de Defensa de la República, per a debatre al voltant d'una hora o una hora i mitja sobre el nou horitzó polític.

Just abans de començar el col·loqui, el CDR Borges ha previst el lliurament d'un detall a la Montse Arbós, per a la Txell Bonet, i un altre per a la població de les Borges Blanques.

Arbeca

Arbeca és un altre dels pobles de la comarca que s'ha sumat a la commemoració del segon aniversari del referèndum d'autodeterminació celebrat a Catalunya el passat u d'octubre del 2017.

Els actes començaran, a les 16.30 hores, amb un berenar i la pintada d'un llaç per la llibertat amb guixos al recent estrenat Mirador 1 d'octubre. Més tard, a les 17 hores, es farà un taller de xapes i, cap a les 19.15 hores, es farà la lectura del manifest i l'encesa del llaç per la llibertat amb els Grallers la Revolta. Finalment, a les 20 hores, l'Ajuntament ha organitzat una sardana groga al mateix mirador.

Durant tot l'acte, organitzat pel CDR Front Arbequí i l'ANC Arbeca, hi haurà una exposició fotogràfica, servei de barra i música ambient.

Cervià de les Garrigues

Els actes de commemoració a Cervià començaran, a les 19.30 hores, amb la representació d'un obra de teatre sobre Manuel de Pedrolo a càrrec de la companyia Cassigalls. Més tard hi haurà la lectura del manifest i una sardinada popular.

Els Torms

Pel que fa als Torms, es farà la lectura del manifest, a les 20.30 hores, a la terrassa 1 d'octubre.

La Pobla de Cèrvoles

Igual que els Torms, a la Pobla de Cérvoles es farà la lectura del manifest, a les 19.30 hores, a la plaça 1 d'octubre.

El Soleràs

Al Soleràs els actes de commemoració s'han preparat pel proper diumenge, 6 d'octubre, amb una llonganissada, un vermut popular i un dinar obert a tothom.

Concentració de protesta per les detencions i empresonaments dels 7 CDR a la plaça de l'1 d'octubre de les Borges (foto: Aj. Borges).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa