Notícies

  Dimecres, 2 d'octubre de 2019

El director general de Turisme visita la Ruta de l'Aigua i l'Oli creada per les Borges i Vila-sana

A les Borges, Bono ha visitat cal Gineret, l'Espai Macià i una cabana de volta

El director general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Octavi Bono, ha visitat aquest matí els principals atractius de la Ruta de l'Aigua i l'Oli que discorre entre les Borges Blanques i Vila-sana. Es tracta d'un nou producte turístic per a escapades de cap de setmana, -de divendres a diumenge durant tot l'any-, que uneix la capital de l'oli i l'estany més gran de Catalunya a través del seu patrimoni, natura, cultura i gastronomia, amb un preu tancat que inclou allotjament i totes les visites.

L'alt càrrec de la Generalitat i els alcaldes de les Borges Blanques, Enric Mir, i de Vila-sana, Joan Sangrà, han explorat possibles vies de col·laboració amb el Govern de Catalunya per a potenciar aquest actiu turístic. En concret, s'està treballant en dues línies mestres: la divulgació a través de l'Agència Catalana de Turisme, i els plans financers de foment a aquest tipus d'iniciatives per continuar enriquint la ruta.

Bono ha visitat en primer lloc del Centre d'Immersió de Vila-sana (CIM), un espai concebut per proporcionar experiències audiovisuals immersives amb tecnologia d'última generació. Allà ha visionat un documental sobre l'estany d'Ivars i Vila-sana que posa en valor la riquesa de l'ecosistema. A continuació s'ha desplaçat fins al propi estany, on s'ha interessat especialment pel desenvolupament de les espècies de flora i fauna des que es va recuperar la zona humida.

La visita ha continuat a les Borges Blanques, on el director general de Turisme ha entrat a l'antic molí de cal Gineret, datat a finals del segle XIX i del qual es conserven els baixos i els únics cups d'oli visitables a Catalunya. L'espai, que va ser utilitzat com a refugi antiaeri durant la Guerra Civil, ha recuperat les voltes de canó existents on es projecta un videomapping.

"Més enllà del valor intrínsec de la cultura tradicional de la zona i del seu producte gastronòmic estrella, potser el que més sorprèn és l'esforç, l'alta qualitat i la sofisticació dels materials divulgatius que s'han creat per a generar una experiència d'enorme interès i atractiu ", ha explicat Bono.

L'experiència s'ha completat amb un tast d'oli en els propis dipòsits de cal Gineret i un recorregut per l'Espai Macià, centre d'interpretació de la figura del polític català. Finalment, el director general ha acabat la visita en una de les tradicionals cabanes de volta del terme de les Borges.

Joan Sangrà, Enric Mir i Octavi Bono a cal Gineret (foto: ABB).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa