Notícies

  Dilluns, 7 d'octubre de 2019

La brigada de les Borges comença els treballs d'esporga dels arbres i prova, en alguns, una nova tècnica ecològica per combatre la cendrosa

S'esporgaran més de 700 arbres dels diferents espais públics, una tasca que s'allargarà uns dos mesos

L'Ajuntament de les Borges Blanques ha començat aquest octubre l'esporga dels més de 700 arbres que hi ha als carrers i places del municipi, en alguns dels quals està provant una nova tècnica ecològica per combatre malalties com la cendrosa, entre altres, segons informen des de l'equip de govern.

Així, els cinc integrants de la brigada municipal dedicats a aquesta tasca, més la persona de pràctiques que els ajuda, amb tres màquines elevadores i un remolc de jardineria i el camió de la brigada, estaran dos mesos duent a terme aquests treballs.

La brigada calcula que recollirà uns 35.000 quilograms de massa forestal i restes vegetals de l'arboreda pública, que després triturarà i que enguany, per primera vegada, transportarà fins al nou espai habilitat a l'abocador comarcal per a ubicar-hi les restes vegetals municipals.

Segons ha exposat el regidor Daniel Not, "una altra novetat d'enguany és la utilització d'una nova tècnica d'esporga, en fase de proves en una cinquantena d'arbres, consistent a no fer una poda tan agressiva i retallar només les puntes de les branques, per a permetre que l'arbre tingui més força per a combatre malalties com la cendrosa, ja que ara no es poden utilitzar fitosanitaris com es feia abans". Segons indiquen des de l'Ajuntament, si la tècnica que s'està provant funciona, l'any vinent s'aplicarà a la majoria dels arbres de les Borges.

Les tasques d'esporga a les Borges (foto: ABB).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa