Notícies

  Dimarts, 8 d'octubre de 2019

Cinc pobles de les Garrigues participen a les Jornades Europees del Patrimoni que es fan aquest cap de setmana

Les Borges, la Floresta, la Granadella, l'Albi i el Cogul se sumen a aquesta iniciativa, que compta amb diverses activitats gratuïtes a nivell català i europeu

Un any més, l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural impulsa les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), una iniciativa del Consell d'Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991 i que és considerada com l'activitat participativa més important d'Europa en relació al patrimoni cultural.
 
Centenars de municipis i entitats de tot Catalunya participen en la inicitiva programant activitats gratuïtes durant el segon cap de setmana d'octubre per apropar el seu patrimoni cultural a la ciutadania.

Pel que fa a les Garrigues, les Borges, la Floresta, la Granadella, el Cogul i l'Albi s'han sumat a la iniciativa amb les següents activitats.

Les Borges Blanques

El 12 i el 13 d'octubre, es faran visites guiades a Cal Gineret, Espai Macià i patrimoni de les Borges. A més, també es podran visitar quqatre cabanes de volta del municipi, a càrrec de Ramon Queralt. L'horari de dissabte serà a les 10, 12 i 17 hores, i el de diumenge a les 10 i a les 12 hores. Cal reserva prèvia al telèfon 973 142 850 o al correu electrònic promocioculturaborges@gmail.com.

La Floresta

L'11 i el 12 d'octubre, de 10 a 13 hores, es farà una visita guiada pel castell medieval del segle XIV del que en van ser propietaris els Pallars, els Cardona ó els Medinacelli. A més, també es visitarà el pou de gel. Els assistents hauran de fer una reserva prèvia al telèfon 659294542 o enviant un correu electrònic a castell(ELIMINAR)@floresta.cat.

La Granadella

L'11 d'octubre, de 19 a 21 hores, el Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya de la Granadella acollirà la presentació de la plataforma 'Salvem lo Montsià' i del projecte de conservació de les oliveres mil·lenàries al territori del Sènia. La jornada comptarà amb la presència del GEPEC i d'altres agents del territori.

El Cogul

El 12 i 13 d'octubre, de 10 a 13 hores i de 15 a 17 hores el dissabte i només el matí el diumenge, hi haurà portes obertes al Conjunt Rupestre de la Roca dels Moros del Cogul, unes pintures inscrites a la llista de Patrimoni Mundial de la Humanitat de la UNESCO. La visita guiada també tindrà servei d'interpretació en llengua de signes catalana.

L'Albi

De l'11 al 13 d'octubre, a les 11 hores, es faran visites guiades a les pintures rupestres i al castell de l'Albi, on la primera referència data de l'any 1179. El punt de trobada serà a la Plaça Homenatge a la Vellesa.

Si voleu consultar el programa complet de les jornades, cliqueu a l'enllaç.

A la Granadella es farà una activitat de geocàtxing (foto: Jornades Europees de Patrimoni)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa