Notícies

  Dijous, 7 de novembre de 2019

L'any que ve s'enllestirà la connexió de les Borges a la xarxa pública de fibra òptica

Set capitals de la demarcació de Lleida ja en tenen i, segons el Govern, el 2020 serà el torn, a més de la capital de les Garrigues, de Sort, Solsona, Vielha i el Pont de Suert

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, es va reunir ahir dimecres, 6 de novembre, amb el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, per parlar sobre l'objectiu del Govern de la Generalitat de desplegar la xarxa de fibra òptica arreu del país.

Puigneró i Talarn han analitzat el desplegament anunciat recentment per part del Govern per tal d'arribar a totes les capitals de comarca del país l'any vinent, així com als municipis i polígons al seu pas de forma més immediata en una primera fase.

En el cas d'aquesta demarcació, set capitals lleidatanes ja tenen connexió amb fibra òptica (la Seu d'Urgell, Balaguer, Tremp, Mollerussa, Cervera, Lleida i Tàrrega) i l'any 2020 s'enllestirà la connexió del les Borges Blanques, Sort, Solsona, Vielha i el Pont de Suert, segons les previsions del Govern.

Connectar la totalitat de municipis l'any 2023

A banda de les capitals de comarca, totes dues administracions han abordat com es concreta el Compromís Nacional per al desplegament de la fibra òptica signat el passat mes de març entre el Govern i les quatre diputacions catalanes per tal d'arribar en una segona fase a la totalitat de municipis catalans l'any 2023. Dels treballs conjunts d'anàlisi que ja s'han dut a terme entre la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Lleida, s'ha consensuat la necessitat de desplegar conjuntament 1.538 quilòmetres nous de xarxa a la demarcació.

Durant la reunió també s'ha analitzat la necessitat de tornar a impulsar el Pacte Nacional per a la Societat Digital del Govern, les diputacions, els consells comarcals, els ajuntaments i entitats municipalistes per fer efectiu el desplegament i la gestió coordinada d'infraestructures tecnològiques i de comunicacions al conjunt del país com un element de cohesió social i equilibri territorial, que ha de ser sotmès a revisió i actualització els propers mesos.

Entre d'altres qüestions també han tractat diferents qüestions sobre l'estratègia de ciberseguretat i la cooperació entre administracions en aquest àmbit, així com el desplegament de l'administració digital a nivell municipal i supramunicipal com també contempla el Pacte Nacional per a la Societat Digital.

La reunió mantinguda entre Puigneró i Talarn (foto: Govern).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa