Notícies

  Dimecres, 26 de febrer de 2014

Castelldans i les Borges es preparen per rebre la festa de Carnaval aquest cap de setmana

El programa d'actes inclou activitats per a grans i petits

La flaire de Carnaval ja es comença a ensumar en molts racons de la comarca. A Castelldans, la celebració del Carnestoltes tindrà lloc el dissabte 1 de març.

El programa inclou una rua de Carnaval a les 17.00 hores del mateix dissabte a càrrec del grup de batucada "Pim Pam dale Maraca", seguit d'una xocolatada per a la mainada a la sala de la Llar del Productor animada per "La Vaca Boja". Pel que fa als adults, hi haurà un concurs de disfresses a partir de les 23.00 hores, amb premis per a les indumentàries més originals en categoria de grup, parella i individual.

El premi a la millor disfressa de grup serà un corder, a la de parella una nit d'hotel amb spa i a la d'individual un pernil. La festa s'allargarà fins a la matinada amb discomòbil a càrrec del grup "La Vaca Boja".

També a les Borges

Uns tres-cents infants encetaran la tarda del divendres, 28 de febrer, els actes de Carnestoltes a les Borges Blanques amb una festa que tindrà lloc al Pavelló de l'Oli de la capital de les Garrigues. La iniciativa, organitzada per la Comissió de Festes, inclourà un berenar popular i l'actuació del grup d'animació infantil Rovell d'Ou. La festa d'aquesta precedirà la resta d'activitats programades durant els propers dies, com el Carnaval del adults, que se celebrarà el dia 9 durant el ball de tarda, i el Carnaval Jove amb Flaix FM, que tindrà lloc el proper dissabte 15 de març i inclourà premis a les millors disfresses i moltes sorpreses.

La festa arrencarà a les 18.00 hores, és una de les cites més participatives i divertides que tenen lloc a les Borges durant l'any. Per aquest motiu, i segons ha explicat el regidor de Cultura, Francesc Macià, "l'Ajuntament dóna tot el seu suport a la Comissió de Festes per tal que es pugui millorar i innovar la festa de Carnaval, aconseguint una proposta més participativa on no només hi prenguin part els més petits sinó que també s'hi impliquin altres sectors de la població, com els joves, els adults i gent gran i les entitats".

D'altra banda, els centres escolars de la població han celebrat la festa de Carnestoltes al llarg de tota la setmana. A l'escola Joan XIII, els estudiants han treballat l'expressió artística relacionada amb el Carnaval i també han après qui era la vella Quaresma. Pel que fa als alumnes de l'escola Mare de Déu de Montserrat, diàriament han lluït diferents elements de disfressa, i avui a la tarda celebraran una desfilada que finalitzarà amb la lectura del discurs del Rei Carnestoltes i una xocolatada popular. Per la seva part els nens i nenes del parvulari d'aquest centre van celebrar ahir Dijous Gras, incorporant així elements singulars de la nostra cultura. D'altra banda la Llar d'infants municipal també celebra aquesta tarda, en horari escolar, la seva festa de Carnestoltes.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa