Notícies

  Dimecres, 27 de novembre de 2019

Borges per la República critica que l'alcalde de les Borges hagi retirat dues mocions presentades per la formació de l’ordre del dia del ple

Enric Mir explica que no creu adequat pronunciar-se sobre els temes plantejats fins a tenir les respostes a les al·legacions, en un cas, i perquè la informació de què disposen sobre la segona "no s'escau amb el que planteja la moció"

El grup municipal Borges per la República-Som Primàries denuncia que a l'ordre del dia previst per al ple ordinari d'aquest dijous 28 de novembre "han desaparegut, per decisió personal de l'alcalde Enric Mir", dues de les quatre mocions que havia presentat, "de manera correcta en temps i forma, "sense que s'hagi donat cap explicació per part del primer edil de les Borges", segons indiquen des de la formació.

Segons informen des de Borges per la República-Som Primàries, "com marca el procediment habitual, a la comissió informativa de la setmana passada cada grup va exposar les mocions que havia registrat i es van debatre diferents punts de vista". Afegeixen que "tot i algunes discrepàncies sobre el contingut, res feia pensar, ni ningú ho va proposar, que s'eliminarien dues de les mocions de Borges per la República, impedint així que s'arribin a debatre al ple".

Una de les mocions demanava al Parlament de Catalunya que instés el govern de la Generalitat a decretar una moratòria a la tramitació en la tramitació de noves llicències per a infraestructures d'incineració o d'ampliació de la capacitat de coincineració de residus i que des de Borges per la República, expliquen, "entenem que és oportuna per reforçar el rebuig municipal a la incineració de residus que es vol fer a la planta de Tracjusa de Juneda".

L'altra moció que també s'ha eliminat de l'ordre del dia fa referència a tramitar el canvi de nom del carrer General Güell, militar borgenc implicat en les dictadures de Primo de Rivera i de Franco i amb una trajectòria acreditada d'adhesió al franquisme. La proposta de Borges per la República incloïa, a més, iniciar un procés participatiu per escollir el nou nom, en línia amb el que ja va fer l'Ajuntament de Cervera, precisament, per substituir el nom de General Güell, també present en aquella ciutat.

Des de Borges per la República denuncien "l'autoritarisme i la falta de respecte que implica la retirada de les dues mocions sense donar cap explicació al grup promotor, que té 6 dels 13 regidors del ple i representa un 42% dels vots emesos pels ciutadans de les Borges Blanques".

Per la seva part, Mir, ha declarat al diari La Mañana que, respecte a la primera moció, no creu "adequat pronunciar-se fins a tenir les respostes a les al·legacions". Pel que fa a la moció en referència al canvi de nom del carrer General Güell, l'alcalde de les Borges va explicar al mateix diari que "no s'escau amb la informació que tenim, que no vincula el personatge amb el franquisme".

El carrer General Güell de les Borges, el tema d'una de les mocions (foto: arxiu).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa