Notícies

  Divendres, 29 de novembre de 2019

Organitzen una una ruta ornitològica per Mas de Melons, Utxesa i els conreus de la plana, a càrrec de l'ornitòleg Sergi Sales

Tindrà lloc el dissabte, 7 de desembre, i és gratuïta però cal fer inscripció prèvia

El proper dissabte, 7 de desembre, de les 09.30 a les 15 hores, tindrà lloc una ruta ornitològica per Mas de Melons (a Castelldans), Utxesa i els conreus de la plana, a càrrec de l'ornitòleg Sergi Sales i amb una durada aproximada de 7,5 hores. La sortida, amb cotxes particulars, serà des de la plaça de l'Església de Torres de Segre. L'activitat està dirigida a tot tipus de públic.

Els participants aprendran a reconèixer ocells de secà, d'ambients humits i de conreus, descobrint les seves principals característiques, la fenologia i el seu comportament. S'hi trobaran ocells ja hivernants i altres que estan tot l'any amb nosaltres, però que en aquesta època fan desplaçaments propers. En conjunt, es farà una ruta per diferents comarques fent parades i passejades per espais i llocs estratègics amb l'objectiu d'observar el màxim nombre d'ocells en el seu hàbitat de forma respectuosa.

El programa de la jornada és el següent:

  • 09.30h: trobada a la plaça de l'Església de Torres de Segre.
  • 09.45h: sessió d'anellament a Utxesa.
  • 12.00h: recorregut per Mas de Melons.
  • 14.00h: dinar de pícnic.
  • 15.00h: recorregut per conreus de la plana.

L'activitat és gratuïta, però cal inscripció prèvia, que podeu fer clicant a l'enllaç. Està organitzada per la Reserva Natural de Mas de Melons, la Generalitat de Catalunya i la Llena, amb la col·laboració dels Espais Naturals de Ponent.

En la sortida s'aprendran a reconèixer els diferents tipus d'ocells.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa