Notícies

  Dijous, 27 de febrer de 2014

S'estableixen les línies mestres del Pla Educatiu d'Entorn de les Borges per a alumnes de fins a 18 anys

Aquest projecte educatiu s'iniciarà a partir del proper setembre

El Pla Educatiu d'Entorn (PEE) de les Borges Blanques comença a prendre forma després que el passat dimarts, 25 de febrer, s'hagi dut a terme una reunió amb els principals impulsors del projecte, administració i centres educatius, a través de la qual es van establir dues línies d'actuació. La primera, fomentar la cohesió social, sobretot a través d'un Pla d'Acollida per a famílies nouvingudes, i la segona, garantir l'èxit escolar, un objectiu per al que es pretén mobilitzar diferents agents que puguin fer un acompanyament als alumnes així com incentivar-los a gaudir de la lectura.

La regidora d'Ensenyament i Joventut de l'Ajuntament de les Borges, Maria Fusté, ha remarcat la importància de tirar endavant aquest Pla Educatiu d'Entorn, que es posarà en marxa a partir del proper mes de setembre: "Crear una xarxa al voltant de l'escola on les entitats, associacions, voluntaris i administracions actuïn com a agents educatius és clau per aconseguir que els nostres infants i joves segueixin aprenent i formant-se fora de l'horari escolar". En aquest sentit, la regidora ha explicat que el proper pas a seguir és el disseny de les accions que es faran durant el curs vinent, "un catàleg d'activitats que sorgirà de les propostes que les diferents comissions que hem establert faran arribar al Centre de Recursos Pedagògics". La reunió, que es va celebrar a l'Escola de Capacitació Agrària, va comptar amb la participació de la inspectora d'Ensenyament de les Garrigues, Montserrat Lluís.

Entre les accions més destacades del Pla Educatiu d'Entorn s'hi podran trobar tallers d'estudi assistit, activitats esportives, accions de promoció de la lectura com Contacontes, jornades solidàries i de lleure, esdeveniments de promoció de la cultura i el folklore populars, visites i activitats pràctiques en empreses, i sessions d'orientació laboral, entre altres. El PEE treballarà amb els alumnes de 0 a 18 anys dels cinc centres educatius de la població: l'escola pública Joan XXIII, el col·legi Mare de Déu de Montserrat, l'INS Josep Vallverdú, l'Escola de Capacitació Agrària i la UEC (Unitat d'Escolarització Compartida).

La reunió per impulsar el Pla es va dur a terme a l'Escola Agrària de les Borges (foto: Aj. de les Borges).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa