Notícies

  Divendres, 10 de gener de 2020

Tatxo Benet i Ares Teixidó seran proclamats durant la Fira de l'Oli primers ambaixadors de l'Oli de Qualitat de Catalunya

Segons es va donar a conèixer ahir a la presentació nacional del certamen, que es va dur a terme a la Casa Llotja de Mar de Barcelona

La Casa Llotja de Mar de Barcelona ha acollit aquest dijous, 9 de gener, a les 20 hores, a presentació de la 57a Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, prevista a les Borges Blanques els dies 17, 18 i 19 de gener del 2020 i que, entre altres, comptarà enguany amb una novetat destacada: el nomenament dels primers ambaixadors de l'Oli de Qualitat de Catalunya, que seran l'empresari Tatxo Benet i la periodista Ares Teixidó, als quals es proclamarà el dissabte a la tarda.

L'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, en referència al programa d'enguany ha destacat la creació del nou espai, 'La Cuina de l'Oli', que juntament amb l'espai 'Aliments del territori i tu' i 'l'Espai Gastronòmic', acollirà demostracions de 13 xefs catalans de primer nivell. Entre ells, figuren professionals tan reconeguts com Marc Ribas, del restaurant Panot, i presentador dels programes Cuines i Joc de Cartes de TV3; Luis Bonillo i Jesús Gimena, de l'Aula Gastronòmica de Lleida; Anna Recetas Fáciles, amb 2,09 milions de seguidors al seu canal de YouTube i 190.000 més a Instagram; el responsable del restaurant Deliranto de Salou, Pep Moreno, reconegut amb una estrella Michelin; Jordi Pallàs, del restaurant Aimia de Lleida; Jordi Pané, de Cal Xirricló de Balaguer; Rafa Antonín, instragramer amb 382.000 seguidors al seu perfil; Mateu Blanch, del Caravista de Lleida; Josep Ramon Cases, el pastisser de Sucre i Disseny d'Alcarràs; Xixo Castaño, estrella Michelin amb el seu restaurant Malena de Gimenells; Vicent Guimerà, estrella Michelin amb l'Antic Molí d'Ulldecona, i Ada Parellada, encarregada de clausurar el certamen d'enguany i de la darrera demostració culinària d'aquesta edició, que també ha assistit a la presentació d'avui.

A més, l'acte ha comptat, entre altres, amb les intervencions de Jaume Aragall, membre del Ple de la Cambra de Comerç de Barcelona; Ricard Gòdia, president d'Asoprovac Catalunya; Rosa Maria Perelló, diputada de la Diputació de Lleida; Isidre Gavín, secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya; i també dels qui es convertiran en els primers ambaixadors de l'Oli de Qualitat de Catalunya, Tatxo Benet i Ares Teixidó. Tots ells han destacat el valor indiscutible d'un certamen que creix any rere any i posa en valor arreu l'extraordinària qualitat dels olis garriguencs.

Agermanament amb Asoprovac Catalunya

Dins de la setantena d'actes prevists al programa de l'edició 2020 de la Fira, segons ha anunciat Mir, destaca també l'agermanament amb Asoprovac Catalunya, una entitat dedicada a la promoció de la vedella de qualitat que es produeix a casa nostra, i la voluntat de portar alguns dels millors olis que participin al certamen d'enguany a la barra exclusiva d'olis que es crearà al Saló Alimentària 2020, subvencionant-ne una part del cost que, pels productors, comporta exposar en aquest prestigiós i reconegut certamen agroalimentari de referència internacional. Segons ha donat a conèixer ja el certamen, aquest any comptarà amb 94 expositors, 15 productors de proximitat a la carpa, 32 d'oleícoles al Pavelló de l'Oli, 40 al Pavelló Comercial, 7 a la zona exterior, i una seixantena de paradetes d'artesania i alimentació a l'exterior del recinte firal.

Una edició solidària

Enguany, entre les propostes per tota la família amb tasts, maridatges i presentacions de novetats vinculades a l'actualitat oleícola catalana, la Fira permetrà recaptar fons per apadrinar oliveres solidàries i plantar-les als indrets devastats el 2019 pels incendis que Catalunya va patir entre finals de juny i primers de juliol o els aiguats dels dies 22 i 23 d'octubre. Aquesta iniciativa es desenvoluparà conjuntament amb l'Associació ACUDAM, dedicada a donar suport a persones amb discapacitat intel·lectual, i també inclourà una caragolada solidària organitzada per la Federació de Colles de l'Aplec del Caragol de Lleida; i una degustació solidària de vedella patrocinada per Asoprovac Catalunya i cuinada a l'estil medieval, ja que a partir d'enguany la Fira vol posar en valor la importància històrica de l'oli, a través de les grans cultures del món, i ho farà començant aquest 2020 per l'època medieval.

L'acte de presentació del certamen a la Llotja de Mar ha comptat amb l'actuació de la cantautora Meritxell Gené.

La presentació nacional de la 57a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues a la Casa Llotja de Mar de Barcelona (foto: Aj. Borges Blanques).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa