Notícies

  Dilluns, 13 de gener de 2020

El subdelegat del Govern espanyol a Lleida, José Crespín, es reuneix amb els alcaldes de la Pobla de Cérvoles i de Fulleda

Entre els temes tractats destaquen la presa de mesures per evitar el despoblament i els danys ocasionats per la llevantada del passat octubre

El subdelegat del Govern espanyol a Lleida, José Crespín, s'ha desplaçat avui a la comarca de les Garrigues seguint amb la ronda de visites als municipis lleidatans per "conèixer les seves inquietuds i necessitats i estudiar possibles millores o solucions", segons informen des de la Subdelegació del govern espanyol a Lleida.

Crespín ha mantingut dues reunions de treball amb els alcaldes de la Pobla de Cérvoles, Jaume Estradé, i amb l'alcalde de Fulleda, Jordi Arbós. En el decurs de les dues reunions, celebrades als ajuntaments dels dos municipis, els alcaldes han exposat els projectes municipals d'aquest mandat, així com els reptes de futur per a tots dos municipis garriguencs.

Els dos ajuntaments han coincidit en la necessitat d'activar mesures que puguin frenar el progressiu despoblament de municipis situats en zones d'interior i evitar, d'aquesta manera, la pèrdua de població i de serveis.

En el decurs de totes dues reunions també s'ha abordat els danys ocasionats pel temporal dels passats 22 i 23 d'octubre en aquests dos pobles i s'ha fet un repàs a les actuacions que tant la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre com ADIF estan duent a l'àmplia zona afectada per la gota freda. Com a conseqüència de la llevantada, la Pobla de Cérvoles i Fulleda són dos dels municipis lleidatans que van presentar sol·licitud per tal d'acollir-se als ajuts previstos en el Reial Decret 307/2005 que regula les subvencions davant de determinades necessitats derivades de situacions d'emergència o de tipus catastròfic i que haurà de resoldre la Direcció General de Protecció Civil del Ministeri d'Interior.

Crespín amb l'alcalde de la Pobla de Cérvoles, Jaume Estradé (foto: Subd. Gov. espanyol).
El subdelegat amb el primer edil de Fulleda, Jordi Arbós (foto: Subd. Gov. espanyol).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa