Notícies

  Dimecres, 15 de gener de 2020

La 17a Cursa de l’Oli iguala els premis dels guanyadors de les categories masculina i femenina

La prova, que es disputarà diumenge, comptarà amb més de 700 participants

Els guanyadors de la 17a edició de la Cursa de l'Oli en categoria femenina i masculina de la competició de 10 quilòmetres rebran com a premi, com sempre, l'equivalent en litres d'oli, però la novetat destacada d'enguany és que se sumaran els seus pesos respectius i el resultat es dividirà per la meitat, per a igualar el premi de les dues categories.

Així ho han anunciat aquest dimarts els organitzadors de l'esdeveniment esportiu més destacat del programa de la 57a edició de la Fira de l'Oli de Qualitat Verge Extra i les Garrigues, en l'acte de presentació d'aquesta edició 2020 a la Diputació de Lleida. La cursa reivindica així la igualtat de gènere amb un gest que, segons expliquen Xavier Sahuquillo, del Club Atlètic Borges, i Enric Mir, alcalde de les Borges Blanques i president del Patronat Fira les Garrigues, "evidencia el compromís del club, la Fira i el municipi amb una causa justa per la qual tothom ha de lluitar".

En l'acte, al qual també han participat el diputat provincial d'Acció Territorial i alcalde de Penelles, Eloi Bergós, i com a representants dels tres patrocinadors de la Cursa de l'Oli 2020 el delegat de zona del BBVA a Lleida, Victor Blasco; el Conseller Delegat d'Aritmos, Andreu Salvadó i el president de la Cooperativa Sant Isidre de les Borges Blanques, Mario Bordell, s'ha informat que ja s'han tancat les inscripcions a poc més de 700 participants, per aquest diumenge, 19 de gener, i què es repartiran més de seixanta premis, una xifra que permet reconèixer les guanyadores i guanyadors de totes les categories i que suposa un increment de 18 guardons amb relació a l'edició 2019 de la cursa.

A més, i després de l'èxit que va suposar l'any passat, el recorregut de la prova torna a començar enguany amb una volta completa al Terrall que permetrà els corredors passar dues vegades per la línia de meta: "ho vam fer el 2019 com a prova i va funcionar molt bé. Ara, ho institucionalitzem i la prova començarà sempre d'aquesta manera per aconseguir que el públic pugui gaudir més de la presència dels atletes dins del nucli urbà de la ciutat", indica Sahuquillo. De nou, la prova comptarà amb dos recorreguts -un complet, de 10 km; i un, més curt, de 5 km- i s'han posat a disposició dels participants dues modalitats d'inscripció. La primera, amb un cost de 10 euros, dona dret a participar en la prova i gaudir de tots els serveis i avituallaments inclosos, i la segona, amb un preu de 22 euros per persona, inclou una samarreta tèrmica de la marca Hoko. Tots els participants seran obsequiats amb una ampolla d'oli verge extra Terrall de la Cooperativa Sant Isidre de les Borges Blanques.

La prova compta enguany amb el suport institucional de la Diputació de Lleida i la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya i, també, amb la col·laboració d'una seixantena d'empreses. A la presentació, Bergós, Blasco, Salvadó i Bordell han destacat el valor d'una prova "que es consolida any rere any com una de les cites clau del calendari de curses populars del territori".

La presentació de la 17a Cursa de l’Oli a la Diputació de Lleida (foto: DDL).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa