Notícies

  Dijous, 16 de gener de 2020

Laura Borràs, diputada al Congrés, inaugurarà la 57a Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues

El certamen comptarà amb la presència de diversos càrrecs institucionals, entre els que destaca el president de la Generalitat, Quim Torra

La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, proclamarà els millors olis de la Fira divendres a la tarda; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, visitaran el certamen dissabte i el president Quim Torra serà present diumenge a un certamen que arrenca avui amb una jornada tècnica sobre les almàsseres del PECT Segarra-Garrigues.

La diputada al Congrés i exconsellera de Cultura, Laura Borràs, serà l'encarregada d'inaugurar aquest divendres, 17 de gener, a les 11.00 h, la 57a Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, prevista a les Borges Blanques els dies 17, 18 i 19 de gener del 2020.

A més a més, el certamen tornarà a comptar enguany amb una destacada presència institucional del Govern de la Generalitat de Catalunya i, així, el mateix divendres a la tarda està previst que la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, presideixi l'acte de proclamació dels millors olis de la fira a les 19.00 h. Prèviament, a les 17.00 h, té previst signar al llibre d'honor de l'Ajuntament de les Borges Blanques, i tot seguit, visitarà el recinte firal i saludarà els expositors.

L'endemà dissabte, serà el torn del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que a les 10.00 h. té previst arribar a l'Ajuntament de la capital garriguenca per a signar al llibre d'honor i, a continuació, visitar el recinte firal, saludar els expositors i, a les 12.00 h, presidirà l'acte d'agermanament entre la DOP Les Garrigues i el Gremi de Forners de les Terres de Lleida. A les 19.30 h del mateix dissabte, està prevista l'arribada de la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, qui presidirà l'acte de proclamació del periodista i empresari Tatxo Benet, i de la presentadora i actriu, Ares Teixidó, com a primers ambaixadors de l'Oli de Qualitat de Catalunya, i l'agermanament del certamen amb Asoprovac Catalunya. Més tard, també presidirà el sopar de la Nit de l'Expositor i l'entrega de premis als concursos de disseny de la Fira i a les millors iniciatives turística, empresarial i comercial de les Garrigues.

Finalment, el diumenge, 19 de gener, arriba el plat fort amb la visita, a partir de les 11.00 hores, del President de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, que presidirà el dia de la comarca, assistirà als Tres Tombs de Sant Antoni i visitarà el certamen i saludarà els expositors i visitants.

Les jornades tècniques de dijous i divendres

La 57a edició de la Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues arrenca però ja demà amb una activitat prèvia el dijous, 16 de gener; la jornada tècnica 'PECT Segarra-Garrigues: potencial de procés i qualitat de les almàsseres' que s'ha programat a partir de les 9.30 a la Sala Maria Lois de la Casa de la Cultura de les Borges Blanques. De presentar-la, s'encarregaran l'Alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, i el cap del programa de fructicultura de l'IRTA, Luis Asín. La jornada s'emmarca dins de la programació del conjunt d'actes i activitats de la 57a Fira de l'Oli i les Garrigues, i pretén, des d'una perspectiva tècnica, tractar "alguns dels temes de més actualitat sobre el treball a les almàsseres" i "presentar" algunes de les innovacions, estudis i novetats que poden ser d'utilitat pel sector productor d'oli i que deriven de les actuacions del projecte PECT-Motors del Segarra-Garrigues que finança el programa FEDER.

L'endemà, divendres, 17 de gener, a partir de les 9.15 h i a la Casa de la Cultura, s'ha programat una altra jornada que, sota el títol 'Actualitat en el sector oleícola' i presentada per director dels Serveis Territorials del DARP a Lleida, Ferran de Noguera, aproparà els productors a temes d'actualitat al sector com ara la recuperació de varietats autòctones, els sistemes de detecció de frau al sector, la vespeta de l'ametller, la digitalització i les oliveres o els sistemes de formació en plantacions superintensives. La cloenda anirà a càrrec de Llorenç Canela, cap de l'Oficina del DARP a les Garrigues.

Torra i Borràs, en una edició anterior de la Fira de l'Oli (foto: arxiu).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa