Notícies

  Dijous, 16 de gener de 2020

Rescap-2 demana que els pressupostos estatals del 2020 incloguin una partida per a l’execució de les rotondes de Juneda a l’N-240 aquest mateix any

També exigeix a la Generalitat accelerar la mesura transitòria del desviament de camions de les Borges a Lleida de l’N-240 a l’AP-2, mentre l’autopista no sigui alliberada a l’agost del 2021

La plataforma Rescap-2 demana al Ministeri de Foment que inclogui als pressupostos estatals de l'any 2020 una partida pressupostària per a la licitació i execució de les rotondes de Juneda a l'N-240 aquest mateix any per millorar la seguretat de la via, ja que "aquest és el principal punt negre al tram de les Borges Blanques a Lleida de la carretera nacional", segons indiquen des de l'entitat. Fa 12 anys que els veïns de Juneda reivindiquen aquesta millora.

La Plataforma, a més, manifesta que "des que es va executar la rotonda de Margalef, un dels altres punts negres que hi havia a l'N-240, no hi ha hagut cap més accident".

Rescap-2 també insisteix en reclamar a la Generalitat que acceleri al màxim el desviament, obligatori i bonificat, de camions "pel tram més conflictiu, de les Borges Blanques a Lleida/Soses", tram que va ser exclòs a la mesura adoptada a l'agost de 2018 (desviament de les Borges Blanques a Montblanc). Segons l'entitat, aquesta mesura que s'ha mostrat molt efectiva per reduir la sinistralitat en aquell tram.

L'entat considera que el desviament de camions és "la millor mesura per reduir la sinistralitat mentre no s'alliberi el peatge de l'AP-2 a l'agost de 2021, d'aquí poc més d'un any i mig, ja que és l'actuació més ràpida, econòmica i efectiva".

L'entitat també demana el desviament de camions de l'N-240 entre Lleida i les Borges.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa