Notícies

  Dilluns, 20 de gener de 2020

Els socis de GAP Cooperativa aproven en assemblea la creació de la Fundació Ara Garrigues

En l'assemblea general, els impulsors del controvertit projecte Nova Tracjusa de Juneda també van aprovar el canvi de la gestió de la planta VAG

El passat dijous, 16 de gener, els socis de GAP Cooperativa, impulsors del projecte Nova Tracjusa, que pretén tractar purins a través de la crema de residus, van aprovar de manera majoritària, en el decurs de l'Assemblea General Extraordinària celebrada a Juneda, la creació de la Fundació Ara Garrigues, amb una aportació inicial de 500.000 euros i amb el principal objectiu "de donar suport a projectes de caràcter empresarial, innovació i recerca desenvolupats a les Garrigues". També es va donar el vistiplau a un canvi en la gestió de la planta de tractament de purí VAG SL, amb l'entrada a l'accionariat d'un grup empresarial especialitzat en el sector energètic amb l'objectiu "de donar un impuls i una major viabilitat a aquesta planta".

Pel que fa a la Fundació Ara Garrigues, segons informen els seus promotors, tindrà com a principal finalitat "donar un nou impuls i dinamitzar l'economia de la comarca, crear ocupació i fixar a la població al territori, col·laborant en la creació de nous llocs de treball donant suport a projectes de caràcter empresarial, social i mediambiental, a més de promoure la innovació i la recerca a projectes que han de néixer i créixer a les Garrigues". La creació de la fundació, ja anunciada amb motiu de la constitució del GAP SCCL, començarà a treballar amb una aportació inicial per part de la cooperativa de 500.000 euros. La voluntat del GAP és obrir la fundació a la incorporació i participació activa d'empreses, organitzacions, entitats per tal d'aconseguir "una major projecció i efectivitat de la mateixa".

D'altra banda, es va aprovar l'entrada a l'accionariat de la planta de tractament de dejeccions ramaderes VAG SL (propietat de GAP SCCL) d'un grup empresarial de referència en el sector energètic. Amb la finalitat "d'impulsar i consolidar el tractament de purins", els socis i sòcies de GAP Cooperativa van aprovar la venda de part de les accions als nous socis. L'acord amb aquesta empresa "vol anar molt més enllà d'una simple transacció econòmica, ja que es busca realitzar una col·laboració empresarial que permeti dotar a la planta d'una millor autonomia de gestió, competitivitat i sostenibilitat en el futur, a més d'explorar i treballar en altres camps com la producció fotovoltaica, etc", segons informen des de GAP Cooperativa, que afegeixen que "tot i aquests canvis de gestió, la planta continuarà, com fins ara, tractant part dels excedents dels purins produïts a les granges de la cooperativa". Aquesta decisió tampoc afectarà a la plantilla de treballadors de la planta que mantindran els seus llocs de treball.

L'assemblea general celebrada a Juneda (foto: GAP Cooperativa).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa