Notícies

  Dimecres, 5 de març de 2014

La Granadella posa en funcionament una Borsa d’Habitatge

La finalitat de la Borsa és facilitar habitatge a preu assequible i dinamitzar el sector

L'Ajuntament de la Granadella, en conveni amb l'Agència d'Habitatge de Catalunya, en breu posarà en funcionament una Borsa d'Habitatge municipal. La finalitat d'aquesta borsa és facilitar habitatge a un preu assequible a la població del municipi, prioritzant els joves que es vulguin emancipar, persones emmigrades originàries del municipi i que vulguin retornar i nous residents que es vulguin establir a la Granadella.

D'altra banda, un dels altres objectius de la Borsa és dinamitzar el mercat immobiliari local posant al mercat els habitatges deshabitats del municipi a un preu raonable. El servei és gratuït tan pel propietari com per l'inquilí, i inclou la tramitació del contracte i seguiment de la relació contractual, el seguiment del bon ús de l'habitatge i mediació durant la vida del contracte, l'assegurança de multirisc (desperfectes) i assegurança de defensa jurídica (impagaments) i l'assegurança d'avalloguer (cobertura del lloguer de 6 mesos).

Actualment s'estan recollint les dades dels propietaris i dels habitatges que es posaran a disposició de la Borsa. Una vegada es compti amb una quantitat d'habitatges suficient, es començarà amb la segona fase, la qual consisteix en la promoció del lloguer dels habitatges de la Borsa principalment entre el públic objectiu.

L'execució d'aquesta actuació s'emmarca dins el Pla de Desenvolupament Local Oleoturisme i Economia del Coneixement de les Garrigues Altes. L'Ajuntament de la Granadella ha acordat destinar-hi part dels ingressos procedents de les centrals eòliques al seu municipi amb la finalitat el crear activitat econòmica i ocupació per frenar l'envelliment de la població i l'emigració de la població jove de les Garrigues.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa