Notícies

  Dimecres, 12 de febrer de 2020

Un treball de la borgenca Sara Boldú guanya el premi especial al millor reportatge del 31è Premi Pica d'Estats

Es tracta d''Els artistes van amb tractor', un homenatge a l'agricultura i la terra de les Garrigues

El passat dissabte, 8 de febrer, es van donar a conèixer els guanyadors del 31è Premi Turístic Internacional Pica d'Estats de premsa, ràdio, televisió i internet convocat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. Després de la deliberació del jurat per decidir la relació de guanyadors d'aquesta edició del certamen, es va concloure que el treball 'Els artistes van amb tractor', de la borgenca Sara Boldú, rebria el premi al millor treball, dotat amb 10.000 euros.

La 31a edició del Premi Pica d'Estats compta amb una dotació econòmica de 45000 euros distribuïts en un premi especial de 10000 euros per al millor treball escollit pel jurat entre els 8 reportatges guanyadors en les diferents categories, que ha estat el que ha guanyat la videoartista Sara Boldú, i una altres set premis de 5000 euros cadascun.

Les vuit categories del certamen han estat: premsa escrita d'informació general, premsa especialitzada en viatges i turisme, ràdio, televisió, premsa internacional, reportatge fotogràfic, internet i, finalment, un altre destinat al millor treball dels mitjans de comunicació locals de les Terres de Lleida.

En aquesta edició s'han rebut un total de 224 treballs, dels quals 51 corresponen a premsa internacional. Es tracta de la xifra més alta de participació estrangera registrada fins ara i, en conjunt, el segon millor registre de la història del guardó periodístic.

'Els artistes van amb tractor'

El treball guanyador de Sara Boldú, 'Els artistes van amb tractor', va ser exposat a l'Espai Macià de les Borges Blanques del 2 al 25 d'agost de l'any passat. En aquesta obra, la videoartista homenatja l'agricultura i la terra de les Garrigues i ho fa mirant-la des del cel, gràcies al treball realitzat amb un dron. El treball plasma l'acció humana a través de l'agricultura, de manera totalment visual i artística. 'Els artistes van amb tractor' inclou imatges que reflecteixen els treballs dels pagesos a la terra com la sega o la verema, entre altres.

Les imatges de l'obra han estat preses des de l'aire amb un drone.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa