Notícies

  Dimecres, 12 de febrer de 2020

Pobles de les Garrigues preparen activitats per gaudir de l'espectacle dels ametllers florits

Enguany, com a novetat, s’organitzen a Arbeca i Castelldans dos vermuts i una cita per gaudir de la posta de sol

Coincidint amb l'inici de la floració de l'ametller, el Consell Comarcal de les Garrigues, juntament amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i els ajuntaments d'Arbeca, Castelldans, l'Albi i la Floresta, promouen del 16 de febrer i fins que acabi la floració, unes zones senyalitzades per gaudir dels camps d'ametllers florits. Enguany com a novetat s'organitza a Arbeca i Castelldans unes activitats per als visitants: dos vermuts i una cita per gaudir d'una posta de sol, un espectacle de la natura. Els vermuts tindran lloc el 16 de febrer a Arbeca i el 8 de març a Castelldans. La trobada per la posta de sol serà el 22 de febrer a Arbeca.

Els espais d'ametllers florits

Els espais proposats per l'ens comarcal recorren els municipis de l'Albi, Arbeca, Castelldans, la Floresta i la Granadella. Es recomana als participants que aparquin el cotxe i s'endinsin caminant en els terrenys proposats per veure de prop la flor blanca i rosada d'aquest arbre, amb el màxim de respecte per l'arbre i els camps.

Els visitants que gaudeixin dels vermuts i la posta de sol podran degustar els productes i plats de productors agroalimentaris i restauradors de la zona. Els vermuts començaran a les 11.30 hores i la cita per la posta de sol serà a partir de les 17.00 hores. Per tal de gaudir de les degustacions caldrà adquirir tiquets a partir d'1 euro.

Altres activitats

A banda, la passejada per gaudir d'aquests paisatges efímers es pot completar amb altres activitats. Per exemple, amb la visita a la Fortalesa dels Vilars d'Arbeca, construïda fa 2.800 anys, que és única al món ibèric català. I també visitant les Coves del Cogul, un dels jaciments més destacats d'art rupestre llevantí, l'Espai Macià, l'Espai Cèsar Martinell, o alguns dels castells que hi ha a la comarca. A la Cooperativa d'Arbeca també es faran una sèrie d'activitats relacionades amb els ametllers florits.

A Castelldans, el Consell Esportiu de les Garrigues, organitza el 23 de febrer una caminada entre ametllers florits d'uns 10 quilòmetres. I a la Granadella, el dia 1 de març, Olea Soul, organitza l'Experiència entre ametllers florits en la qual es podrà participar en un taller de cuina, un esmorzar al camp, un dinar gastronòmic i una visita a una trencadora d'ametlles.

Una visita a un camp d'ametllers florits (foto: CCG).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa