Notícies

  Dijous, 13 de febrer de 2020

L’Espai Macià de les Borges rep una donació de la família de l’alcalde Francesch Mases

Es tracta d'un llibre de signatures de l'any 1916 en homenatge a Mases en què hi consten els agraïments i les signatures de molts personatges destacats de l'època, com Francesc Macià

L'Espai Macià de les Borges Blanques acaba de rebre la donació d'un llibre de signatures en homenatge a Francesch Mases Andalé, que fou president del Centre Jaumiste, més conegut com a Centre Carlí, i alcalde de la capital de les Garrigues.

En el document, amb data de 19 de març de 1916, hi consten els agraïments i les signatures de molts personatges destacats de l'època, entre els quals hi figura la de l'aleshores diputat a Corts Generals de l'Estat espanyol per les Borges, Francesc Macià.

El llibre ha estat donat pel nét i el besnét de Francesch Mases, Josep Mases Giné i Francesc Xavier Mases Pelegrí, en un acte en què ha participat l'alcalde actual de les Borges, Enric Mir, i s'han signat els documents de donació al Centre d'Interpretació de la figura de qui fou el 122è president de la Generalitat de Catalunya, Francesc Macià.

Mir ha volgut "agrair sincerament la donació, ja que ens permet documentar encara millor com era la societat de les Borges fa un segle, i homenatjar als seus protagonistes, ja que sense ells no hauríem arribat fins aquí. Al mateix temps, gràcies a aquest llibre seguim ampliant el valor dels continguts històrics que anem recopilant a l'Espai Macià".

Al seu torn, Josep Mases, ha destacat que "hem volgut fer aquesta donació ja que l'Espai Macià és un centre de referència a nivell de Catalunya, hi estem il·lusionats que, a partir d'ara, hi consti un document únic del nostre avantpassat, qui a més a més de Diputat Provincial, president de la Cooperativa de Sant Isidre i representant a la Cambra de Comerç de Lleida, va ser alcalde de les Borges des del 1914 fins al 1918".

La família Mases amb l’alcalde Enric Mir, fent la donació a l’Espai Macià (foto: ABB).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa