Notícies

  Dilluns, 17 de febrer de 2020

Més de 6.000 persones se solidaritzen amb els infants i adolescents amb càncer en la 7a edició del Posa’t la Gorra a la Seu Vella de Lleida

Organitzada per l'AFANOC Lleida, els assistents han pogut gaudir d'un matí ple d'activitats i actuacions

La Seu Vella ha acollit aquest matí una nova edició, la setena, del 'Posa't la Gorra!' de Lleida, organitzada per l'AFANOC LLEIDA, la delegació lleidatana de l'Associació de Nens amb Càncer de Catalunya, i el Consorci del Turó de la Seu Vella. La festa ha reunit més de 6.000 persones que s'han solidaritzat amb les famílies amb infants i adolescents amb càncer i que han pogut gaudir d'un matí ple d'activitats i actuacions.

L'objectiu, sensibilitzar i donar a conèixer la realitat del càncer infantil i recaptar fons per mantenir els serveis que gratuïtament ofereix l'entitat. Al llarg del matí, diferents espais de la Seu Vella s'han omplert amb una exposició interactiva màgica i més d'una vintena de tallers, bona part basats en la fantasia, la temàtica escollida enguany per a la festa.

El Posa't la Gorra! de Lleida ha començat amb una rua d'animació itinerant amb xaranga, comparses i moltes mascotes. La part de l'escenari ha estat presentada per lo Sr. Postu i la PostuSister i ha comptat amb dues actuacions: la màgia de l'Oscar de la Torre i l'espectacle Disco per Xics.

El moment més emotiu s'ha viscut quan tres joves de l'AFANOC que han viscut el càncer infantil de prop han llegit, acompanyats per membres de la Junta de l'AFANOC i per autoritats, el manifest. A través d'aquest text, han explicat en primera persona com van viure i viuen aquest procés.

Els fons recaptats amb la venda de la gorra, que va tornar a ser protagonista de la festa i que en aquesta ocasió ha estat dissenyada per la marca internacional Pepe Jeans, es destinaran d'una banda al manteniment dels serveis que l'AFANOC ofereix gratuïtament als infants i adolescents amb càncer i les seves famílies per millorar la seva qualitat de vida durant la seva estada a l'hospital i també quan retornen al territori a través del suport psicosocial a les delegacions de Lleida i Tarragona, i per l'altra a La Casa dels Xuklis, un recurs temporal per a les famílies que s'han de desplaçar per rebre tractament als hospitals de referència de Barcelona.

La Seu Vella de Lleida, plena de solidaritat (foto: Afanoc Lleida).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa