Notícies

  Dimarts, 3 de març de 2020

Organitzen diverses activitats a les Borges amb motiu del Dia Internacional de la Dona

Les han preparades el Grup Feminista Maria Rius, el SIAD, l'Oficina Jove i el Grup de Teatre Rellotge de Sorra Garriguenc, entre altres

Des del 28 de febrer, a les Borges Blanques s'han programat una quinzena d'activitats per a celebrar el Dia Internacional de la Dona 2020, que s'allargaran fins al pròxim 11 de març.

Fins el 6 de març, el Casal Cívic de les Borges ha organitzat una activitat prèvia per a conscienciar i motivar a formar part dels actes del Dia Internacional de la Dona, en la qual es convida a aproximar-se al Casal, situat al carrer Màrius Torres, 3 de la capital garriguenca, i escriure els motius pels quals es participarà en les reivindicacions del 8M. Prèviament, aquest 28 de febrer, s'ha inaugurat l'exposició 'Amparo Poch, el compromís d'una dona lliure', a l'Espai Macià, organitzada pel Grup Feminista Maria Rius. L'acte va incloure una xerrada sobre 'La lluita per la recuperació de drets i llibertats', amb Maria Huguet, del Grup de Dones de Lleida.

Les activitats continuaran aquest divendres, a les 19 hores, amb la xerrada 'Dona, bretxa salarial i treball no assalariat', amb Elena Idoate, del Seminari d'Economia Crítica Taifa, organitzada pel Grup Feminista Maria Rius, a la sala d'actes Maria Lois de la Casa de la Cultura de les Borges.

El dissabte, 7 de març, els actes començaran a les 9 del matí, amb un taller de tres hores per a aprendre a elaborar pancartes, a càrrec de Noctabul@s, organitzat per les regidories de Benestar Social i Joventut, a la sala d'actes Maria Lois. Tot seguit, a les 12 hores, la professora d'Història de la UdL, Antonieta Jarne, durà a terme la xerrada 'Dona i Guerra Civil', organitzada pel Grup Feminista Maria Rius, a l'Espai Macià. Entre les 16 i les 18 hores del mateix dissabte, l'Oficina Jove ha organitzat una Comissió Participativa oberta a tothom per presentar els resultats de la diagnosi per al Protocol Contra les Agressions Sexuals, al Casal Marino. Finalment, a les 21.30 hores, al Pavelló de l'Oli, el Grup de Teatre Rellotge de Sorra Garriguenc interpretarà l'obra 'Sense ordre no hi ha concert', amb un donatiu de 4 euros a l'entrada i amb l'objectiu de sensibilitzar i prevenir les violències contra les dones a través de la participació directa de la ciutadania.

El diumenge, 8 de març, Dia Internacional de la Dona, a les 11 hores, el Grup Feminista Maria Rius ha organitzat una xocolatada i lectura del Manifest Feminista, davant de la Biblioteca Marquès d'Olivart de les Borges. A les 11.30 hores, tindrà lloc la taula rodona sobre 'Treball i rols de gènere',  organitzada pel Grup Feminista Maria Rius, a la sala d'actes Maria Lois. A les 17 hores, hi ha previst l'acte de lectura del Manifest Feminista i de poemes escrits per dones, a càrrec de Meritxell Cucurella-Jorba i Anna Rufié, a la Plaça de l'Abadia. Tot seguit, a les 17.30 hores, l'Alicia Molina explicarà contes de Granotes i Gripaus, per a infants a partir de 5 anys, a la sala d'actes Maria Lois, a través dels quals les persones assistents hauran de decidir si una bruixa utilitzés la seva màgia per convertir-los en un animal, qui preferirien ser un gripau o una granota. Finalment, a les 18.30 hores, hi haurà el taller juguem amb qui som, a càrrec d'Alicia Molina, també per a infants i a partir de 5 anys, a la sala d'actes Maria Lois, en el qual les persones assistents jugaran amb els personatges que hauran triat al conte anterior, per descobrir de quantes maneres poden ser.

El dilluns, 9 de març, a les 17.15 hores, l'autora de 'Sine speculo', Maite Mateos Torres, comentarà la seva obra a la sala d'actes Maria Lois. A les 18.30 hores, l'Àurea Vives presentarà la novel·la 'El viaje del reencuentro', a la mateixa sala d'actes Maria Lois.

Per últim, l'11 de març, a les 18 hores, el Servei d'Informació i Atenció a la Dona (SIAD) de les Garrigues ha organitzat la xerrada 'Com acompanyar les emocions dels nostres fills i filles', al Pavelló de l'Oli, i a càrrec de Míriam Tirado.

La xerrada 'La lluita per la recuperació de drets i llibertats', amb Maria Huguet, del Grup de Dones de Lleida (foto: ABB).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa