Notícies

  Dimecres, 4 de març de 2020

Castelldans acull una jornada tècnica sobre el cultiu ecològic de l’ametller

Forma part del conjunt de seminaris organitzats per la Comunitat de Regants del Canal Segarra Garrigues, anomenats 'Dies de reg al Segarra Garrigues', amb la col·laboració de l' IRTA i l'Oficina del Regant

La sala de la Llar del Productor de Castelldans ha acollit aquest dimarts, 3 de març, una jornada tècnica sobre el cultiu ecològic de l'ametller, a la que han assistit unes 80 persones.

La jornada forma part del conjunt de seminaris organitzats per la Comunitat de Regants del Canal Segarra Garrigues, anomenades 'Dies de Reg al Segarra Garrigues', amb la col·laboració de l' IRTA i l'Oficina del Regant.

En aquesta jornada, en la que també hi ha col·laborat l'Ajuntament de Castelldans, ADV ecològica de Ponent i Suelo Vivo, es volia introduir la producció d'ametller ecològic com a una alternativa de cultiu al Segarra Garrigues. Per aquest motiu, s'ha presentat des del material vegetal més idoni en noves plantacions fins a quins aspectes cal tenir en compte en la conversió a producció ecològica si ja tenim plantats els ametllers, passant pel maneig del sòl i el maneig de plagues i malalties.

L'alcalde de Castelldans, Conrad Llobera, i el president de la Comunitat de Regants del Canal Segarra Garrigues, Josep Maria Jové, han presentat la jornada, en la que han intervingut Antoni Pijuan, del DARP; Marta Maldonado, de l'IRTA; Josep Ramon Sainz de la Maza, de GeaOrganica i el Marc Benet, d'ADV Ecològica de Ponent.

Unes 80 persones van assistir a la xerrada (foto: Ajuntament de Castelldans).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa