Notícies

  Dimecres, 4 de març de 2020

Oliverart 2020 del Centre de l’Oli de la Granadella selecciona cinc projectes artístics

S’han escollit tres projectes per a exposició temporal i dos com a obra permanent per al passeig escultòric a l’aire lliure al mirador del coll de Bovera

El Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) de la Granadella ha seleccionat cinc obres d'art per a la tercera edició del projecte Oliverart 2020.

Oliverart compta amb dues categories, la modalitat 1 és per a exposicions temporals a la sala d'exposicions del CCOC, i la modalitat 2 és per a obres que s'instal·laran de manera permanent a l'exterior, al passeig escultòric del Mirador del Coll de Bovera.

Els projectes han de ser de qualsevol disciplina artística, com ara la pintura, la il·lustració, l'escultura, la fotografia, el videoart o qualsevol forma de creació contemporània, i la temàtica ha de ser referent a conceptes com la ruralitat, la natura, el paisatge o la sostenibilitat del territori.

Referent a la modalitat 1, exposició temporal, han estat escollides les obres:

  • 'El paisatge de l'oli', de Jordi González: paisatges de les Garrigues amb tinta xinesa, mitjançant la tècnica mil·lenària del Sumi-e.
  • 'Cosmologies', de Sergi Quiñonero: conjunt de cercles confeccionats amb diferents materials naturals que es reparteixen a la paret, a diferents alçades, configurant una constel·lació.
  • 'La Vall Major de Bovera des d'un altre punt de vista', d'Alba Lorenzo: exposició amb fotografies de la Vall Major de Bovera que inclouen oliveres centenàries i els característics murs de pedra seca.

Respecte a la modalitat 2, passeig escultòric, han estat seleccionades les actuacions:

  • 'Buida-ment', de Marta Pruna: treball amb radial i compressor de martell elèctric sobre pedra sorrenca del municipi de la Granadella.
  • 'El cor del mirador', de Susana Malagón: un cor amb materials naturals trobats a l'entorn natural del coll de Bovera, branques i material orgànic, tot lligat amb corda de coco.

El CCOC ha posat en marxa amb Oliverart un projecte innovador amb l'ambició de consolidar-se a mitjà i llarg termini com un dels espais d'art i natura de referència a Catalunya, i en especial a les Terres de Ponent.

Un de les obres de l'Oliverart 2019 (foto: arxiu).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa