Notícies

  Dimecres, 11 de març de 2020

La 8a Marxa de les Cabanes de Volta dels Omellons espera arribar als 700 participants

Se celebrarà el 29 de març amb dos propostes de recorreguts que, com és habitual, posaran en valor les construccions de pedra seca

Aquest dimarts s'ha dut a terme la roda de premsa de presentació de la 8a Marxa de les Cabanes de Volta, que se celebrarà el diumenge, 29 de març, als Omellons.

La presentació ha tingut lloc a la sala de premsa de Diputació de Lleida i ha comptat amb les intervencions del vicepresident de la Diputació de Lleida, Ferran Accensi, l'alcalde dels Omellons, Jordi Gaya, i de la regidora de Joventut i Esports i membre de l'organització, Marta Miró. Cal remarcar que la Marxa de les Cabanes de Volta està organitzada per l'Ajuntament i totes les associacions del poble, i és possible gràcies als més de 50 voluntaris que hi col·laboren.

Com ja vam informar des de Ràdio les Borges, es tracta d'una marxa no competitiva que es pot fer corrent o caminant, i que té un caire molt familiar, tal com ha remarcat Jordi Gaya, que ha destacat que "un 60 per cent dels participants són dones i també hi ha molts nens". En la darrera edició es van tancar les inscripcions amb 688 inscrits, tot i que el límit és de 700, per tal d'assegurar que es pugui oferir un bon servei.

La marxa consta de dos circuits de 14 i 21 quilòmetres, aproximadament, que enguany s'han variat lleugerament degut als aiguats d'aquest hivern. Tots dos circuits transcorreran pels termes dels Omellons, Vinaixa i Arbeca. La sortida estarà oberta de 8.30 a 9.00 hores des de la plaça des Omellons, i l'arribada estarà ubicada a la zona esportiva.

Un dels atractius de la cita és que durant el recorregut es podrà gaudir del paisatge garriguenc i també es podran veure les típiques construccions de pedra seca, cabanes de volta, marges, etc., tal com ha destacat Ferran Accensi, que ha subratllat que aquesta mena d'activitats suposen un factor "dinamitzador" per al territori, més encara quan es tracta de pobles petits com és el cas dels Omellons.

Com ja fa uns anys, aquesta cita forma part del circuit Marxa.cat de marxes saludables de Ponent, un projecte que fa una aposta clara per l'esport i la salut, i és per això que s'han anat reduint els sucres en els avituallaments i en l'arribada, i apostant per la fruita i els sucs ecològics, així com per la reducció de l'ús dels plàstics, tal com ha recordat l'alcalde dels Omellons.

Un dels avituallaments estarà ubicat a la ermita de Sant Bonifaci, una construcció que data del segle XIV i que és un altre dels punts d'interès de la marxa. Al final de la jornada, en arribar a les escoles del poble, els participants podran gaudir d'un esmorzar de brasa, tot i que també hi haurà una opció vegetariana.

Aquí podeu trobar més informació sobre la Marxa de les Cabanes de Volta dels Omellons.

La presentació de la marxa a la Diputació de Lleida (foto: DDL).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa