Notícies

  Dimecres, 11 de març de 2020

Se suspenen alguns actes a la comarca pel coronavirus

D'altra banda, t'indiquem accions bàsiques recomanades davant de qualsevol dubte

Alguns actes als pobles de les Garrigues s'han suspès o ajornat per motius de prevenció davant l'epidèmia del SARS-CoV-2, encara que a la comarca hi ha cap cas positiu registrat. De moment, que tinguem constància en aquesta emissora, es deixaran de celebrar les següents activitats:

La festa del Carnaval de Juneda, prevista per al proper dissabte, 14 de març.

FirAlbi, fira artesanal i dels Tres Tombs de l'Albi, que s'ha ajornat fins que s'anunciïn una nova data.

La quarta edició de la marxa Borges-riu Set, que s'havia de celebrar el proper 22 de març.

La marxa de les Cabanes de Volta dels Omellons, que estava prevista per al 29 de març.

El Fòrum Verge Extra, organitzat entre la Granadella i Torrebesses, que s'havia de dur a terme del 18 al 20 de març, es farà a la tardor, amb dates encara per confirmar, segons informa SomGarrigues.

A més, segons el mateix periòdic, la Federació Catalana de Futbol (FCF) ha cancel·lat competicions territorials durant dues setmanes, a comptar des d'avui, mesura que afecta diversos equips garriguencs. Les competicions de futbol sala i bàsquet també queden suspeses i les de tennis de taula es disputaran a porta tancada.

En l'àmbit general, el Govern ha suspès els actes de més de 1000 persones pel coronavirus i també ha limitat a un terç l'aforament màxim dels actes de menys de 1000 persones per garantir una distància de seguretat.

Recomanacions bàsiques

Arran de l'epidèmia del coronavirus, el telèfon 061 Salut Respon ha incrementat de manera extraordinària el nombre de trucades rebudes. Per facilitar la gestió dels casos i alleugerir el volum de trucades, s'ha elaborat un test com a nova eina que permet, de manera molt ràpida i senzilla, conèixer si es compleixen els criteris d'infecció per coronavirus, i si cal trucar o no al 061.

Aquest és l'enllaç al test. Les autoritats sanitàries també recorden que per a qualsevol dubte sanitari es pot trucar als equips d'atenció primària i, pel que fa a emergències greus i de risc vital, el telèfon recomanable és el 112. També està a disposició el 012 per a informació general dels dispositius sanitaris i telèfons.

Per la seva banda, la Creu Roja ha posat en marxa, a través dels seus 62 Centres de Contacte locals de tot Catalunya, una campanya telefónica informativa per reforçar entre més de 45.000 persones la difusió de mesures preventives i de protecció enfront el Covid-19. A Lleida hi participaran una trentena de voluntaris i voluntàries de les diferents assemblees locals i comarcals, que realitzaran 3.000 trucades durant aquesta setmana i la vinent.

L'acció s'adreça especialment a les persones pertanyents als col·lectius de gent gran, (majors de 65 anys i/o amb malaltia crònica), discapacitats, refugiats i a les persones destinatàries dels projectes de Salut de l'entitat.

Es tracta de donar a conèixer als col·lectius vulnerables, les principals mesures bàsiques d'higiene i prevenció com ara:

  • Rentar-se sovint les mans amb aigua i sabó sense deixar cap racó
  • Quan estornudem o tossim, tapar-nos nas i boca amb el colze flexionat
  • Utilitzar mocadors de paper d'un sol ús
  • Mantenir una distància mínima de seguretat d'1 metre amb persones que tinguin símptomes com ara tos o estornuts
  • Evitar tocar-se el nas, els ulls i la boca.

Intents de robatori fent-se passar per falsos metges

Avui, els Mossos d'Esquadra han detectat el primer cas de falsos metges a l'Hospitalet de Llobregat. Es tracta que els lladres, fent-se passar per metges o personal dels equips d'atenció primària, entren a les cases per una suposada visita de control del coronavirus per intentar robar, sobretot quan hi viu gent gran.

Els Mossos d'Esquadra adeverteixen que abans de qualsevol tipus de visita els usuaris rebran un avís dels professionals sanitaris i demanen que es comparteixi aquesta informació.

Voluntaris de Creu Roja fent trucades de difusió de prevenció.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa