Notícies

  Divendres, 13 de març de 2020

Es renoven els càrrecs de la junta de la colla sardanista Brut Natura de les Borges

Andreu Rodríguez, que continua com a capdanser, també n'és el nou president, rellevant Joana Arrufat, que ha ocupat el càrrec durant 21 anys

En l'última assemblea de la colla sardanista de competició 'Brut Natura' de les Borges Blanques, que va tenir lloc el passat 19 de febrer, els integrants de l'entitat van apostar per un canvi i renovació dels càrrecs de la junta de la colla. Andreu Rodríguez continua com a capdanser de 'Brut Natura', i també serà el nou president de l'entitat en substitució de Joana Arrufat, que ha ostentat el càrrec des de la constitució de la colla sardanista ara fa vint-i-un anys.

Acompanyaran a Andreu Rodríguez en la junta de la colla, Ramona Farré, que repeteix en el càrrec de secretària, Maria Ibèria Pelegrí, que revalida el càrrec de tresorera, i entren a la junta com a vicepresidenta Elisa Rebull i els vocals Magda Benet, Maria Carme Benet i Josep Maria Morlans.

Segons el nou president, "la colla continuarà treballant per representar a la ciutat de les Borges Blanques en els diferents concursos del Campionat de la Territorial de Lleida, per promocionar i mantenir viu l'esperit sardanista i per col·laborar amb altres entitats i institucions en àmbits de la cultura i les tradicions".

Rodríguez aprofita per fer una crida a sardanistes i no sardanistes "a participar de la sardana, a integrar-se en la colla i ampliar la família sardanista a la capital de les Garrigues".

La colla sardanista Brut Natura es va fundar el 27 de juny de 1998 amb la participació d'11 sardanistes, xifra que ha oscil·lat al llarg dels vint-i-un anys d'història consolidant-se en els 19 integrants actuals els darrers anys. 

La colla es reuneix cada dimecres per l'assaig setmanal, en el qual, a banda de practicar la sardana de lluïment, també dediquen un temps a la modalitat de Punts Lliures, creant i assajant nous passos que incorporaran a la sardana en el moment d'executar-la. Cal puntualitzar que 'Brut Natura' és una de les poques colles que s'atreveixen amb aquesta modalitat d'execució de la sardana, que requereix molta coordinació entre els dansaires.

La colla Brut Natura va ser distingida l'any 2012 amb el premi Borgenc de l'Any, que s'atorga a les Borges Blanques, per iniciativa de l'Ajuntament, a l'entitat o persona que ha destacat durant l'any anterior.

La nova junta vol agrair a l'anterior junta i a la Joana Arrufat tots els anys dedicats a la colla, al treball de promoció i ensenyament de la sardana, una tasca que ha consolidat la colla sardanista com una de les veteranes i amb més continuïtat de la demarcació de Lleida. 

Una de les ballades de la colla Brut Natura (foto: BN/sardalleida.cat).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa