Notícies

  Dilluns, 16 de març de 2020

L'activitat s'alenteix a la comarca per contenir el Covid-19

Els ajuntaments fan atenció telefònica, es tanquen equipaments, el CAP i els consultoris atenen només visites urgents i malalties importants i es creen grups de voluntaris per ajudar la població més vulnerable, entre altres mesures

A causa de la situació d'emergència actual, les oficines de l'Ajuntament de les Borges Blanques romandran tancades i només oferiran servei telefònic per urgències de 10 a 13 hores. Els empleats municipals treballaran des de casa en els casos que sigui possible. La seu electrònica de l'Ajuntament funcionarà amb normalitat.

A més, d'acord amb allò establert en el Real Decret 463/2020 de 14 de març, pel qual es declara l'estat d'alarma per la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel Covid-19, queden suspesos i s'interrompen els terminis per a la tramitació de tots els procediments administratius, incloent el termini de pagament de tota classe de tributs municipals.

De la mateixa manera, durant el termini de vigència de l'estat d'alarma també queden suspesos els terminis de prescripció i caducitat dels procediments.

A més, equipaments i serveis com la biblioteca, l'Oficina Jove o l'Espai Macià també romanen tancats. A Ràdio les Borges actuem de manera responsable enfront la situació i als estudis només hi acudeix un redactor, mentre l'altre treballador fa tasques de manera telemàtica. Tota l'activitat voluntària a l'emissora s'ha suspès per preservar la seguretat col·lectiva al màxim.

Altres serveis,

Mesures similars als ajuntaments i equipaments de la comarca

De la mateixa manera que a la capital, altres ajuntaments han emès comunicats que l'activitat a les oficines es durà a terme a porta tancada i que els veïns utilitzin el telèfon o la seu electrònica per fer els tràmits. Hi ha pobles que anuncien que s'atendran presencialment els casos urgents, prenent les mesures de seguretat oportunes, com també ha donat a conèixer que farà el Consell Comarcal.

Als consultoris mèdics dels pobles i al CAP de les Borges només es faran visites urgents i per malalties importants, en els demés casos només es durà a terme consulta telefònica. Des del CAP de les Borges remarquen que abans d'acudir al centre o als consultoris mèdics dels pobles, s'hi contacti per telèfon.

Així mateix, des de Salut informen que no es faran enviaments de recordatoris de visita fins nou avís, ja que les visites ordinàries programades queden anul·lades. De moment, es mantenen cures, injectables i revisions de Sintrom. Per qualsevol canvi de les citacions pendents d'aquest tipus, rebreu un avís del centre sanitari.

D'altra banda, a diversos pobles de la comarca com les Borges, Arbeca i la Granadella, entre altres, grups de veïns, ajuntaments o bombers voluntaris han organitzat grups per donar un cop de mà a grups de risc com la gent gran o persones amb malalties o que necessitin atenció.

 

 

 

 

Un cartell informatiu a les portes de l'Ajuntament de les Borges.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa