Notícies

  Dijous, 19 de març de 2020

Es registra el primer positiu de Covid-19 a les Garrigues, que ha causat la mort a un veí de l'Albi

L'home va ser ingressat prèviament per afectacions respiratòries i avui s'ha sabut que la defunció ha estat provocada pel virus

Ramon R., veí de l'Albi, de 50 anys, va morir ahir i és el primer cas positiu a les Garigues de coronavirus SARS-CoV-2. Segons informen des de l'Ajuntament del municipi, l'home va ser ingressat per afectacions respiratòries i, en un primer moment el test de coronavirus va ser negatiu. Avui a la tarda, però, un cop el veí de l'Albi havia mort, i després de practicar-li una altra prova, s'ha sabut que la causa de la defunció ha estat l'esmentat virus.

Des de l'Ajuntament de l'Albi, en un ban signat per l'alcaldessa Anna Feliu, es recorda que "cal prendre mesures absolutament dràstiques de confinament de qualsevol persona que hagués estat en contacte els darrers dies amb ell". D'altra banda, des del Depatament de Salut, a través dels equips corresponents, ja s'està treballant per prendre les mesures oportunes de precaució. Feliu adveteix als veïns que si s'ha estat en contacte amb ell i no es rep la trucada de Salut, es quedin a casa o contactin amb ella mateixa.

Es dona el cas que Ramon R., el veí de l'Albi que ha perdut la vida, es va fer popular per la seva col·lecció de botelles de colònia, que va ser aparèixer en un dels capítols del programa 'El foraster', de TV3, presenat per Quim Masferrer.

L'afectació del coronavirus a la demarcació de Lleida i Alt Pirineu i Aran

A més de l'esmentada mort del veí de l'Albi, el Departament de Salut confirma 12 casos positius nous a la demarcació per coronavirus SARS-CoV-2.

Del total de casos positius detectats a la demarcació des de l'inici de la pandèmia, 13 són residents de la Residència d'Àger, 4 dels quals es troben ingressats a l'Hospital Comarcal del Pallars, i 28 estan relacionats amb el brot de l'autocar de l'Imserso.

Actualment, 40 persones es troben ingressades en centres hospitalaris de la demarcació de Lleida i Alt Pirineu i Aran amb coronavirus SARS-CoV-2. D'aquests casos:

  • 22 es troben ingressats a Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, 16 dels quals estan estables a planta i 6 es troben a l'UCI.
  • 10 persones estan ingressades a l'Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida, 9 de les quals estan estables a planta i 1 es troba a l'UCI.
  • 3 persones estan ingressades en centres privats.
  • 4 casos estan ingressats a l'Hospital Comarcal del Pallars a Tremp, tots estables a planta.
  • 1 persona es troba ingressada a l'Hospital de Cerdanya estable a planta.
Des de l'Albi es demana seguir un estricte confinament (foto: Aj. Albi).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa