Notícies

  Divendres, 20 de març de 2020

El CAP de les Borges Blanques fa una crida urgent a la població perquè cedeixi i elabori material de protecció per als centres sanitaris

En el cas de les Borges es pot dipositar en uns contenidors habilitats al pàrquing de l'Ajuntament; als pobles, cal contactar amb els ajuntaments per entregar el material

A causa de la situació d'alarma en què ens trobem arran de la crisi del Covid-19 i la manca de material de protecció per als centres sanitaris, des de l'Àrea Bàsica de Salut de les Borges Blanques demanen la col·laboració urgent dels veïns i veïnes de les Borges Blanques i dels pobles de la comarca, per proveir d'existències el CAP de la capital i també els diferents consultoris locals:

IMPORTANT: Recordeu que a l'hora de cedir o entregar el material cal mantenir la distància de seguretat amb les persones que es pugui coincidir i extremar les mesures de seguretat i higiene.

  • D'una banda, i com ja han fet algunes, empreses, entitats o particulars d'alguns pobles, demanen que se cedeixi tot el material que es pugui per protegir els professionals sanitaris, com ara mascaretes, guants, bates, gorros i ulleres. Ni que pugui semblar que els guants, ulleres o material de què es disposa no és útil per a tasques sanitàries, donada la situació, es recomana que s'entregui i els professionals ja en faran l'ús oportú. Si es pot acoseguir material d'escorxadors, ferreteries, fusters, pintors que pugui ser útil, o les mascaretes de sulfatar de pagesos i de grangers, serà també necessari. També es pot fer entrega de material bàsic per poder fer els equips de protecció, com bosses de brossa i plàstic, entre altres.
  • De l'altra, es fa una crida a tothom que pugui elaborar material, que ho faci. Posen l'exemple de bates amb bosses de brossa, mascaretes amb roba sanitària o proteccions per a la cara amb separadors plàstics de carpetes. Qui sàpigui cosir o fer patrons i pugui, que es posi a disposició per a fer aquestes bates o mascaretes.

Des de l'ABS de les Borges Blanques també es demana als ajuntaments (a alguns ja ho han fet, tot i la càrrega de treball que suporten, els mateixos professionals sanitaris) que es faci els possibles per recollir material per elaborar les proteccions, ja sigui roba, bosses grans de brossa, etc.

IMPORTANT: per fer entrega d'aquest material, en el cas de les Borges podeu dipositar-lo en els contenidors que l'Ajuntament ha habilitat (veure informació més avall) i, en el cas dels pobles, contacteu amb l'Ajuntament o agutzil. D'aquesta manera, segons informen des del CAP de les Borges, s'evitarà haver d'assistir als centres i es preservarà la seguretat.

Demandes fetes des del CAP als ajuntaments i donacions voluntàries

Els professionals sanitaris han estès aquesta demanda ja a pobles com Juneda, Arbeca o Cervià, però demanen que arribi a tots els pobles. De fet, a diversos pobles ja hi ha hagut donacions, i a les xarxes hi ha oferiments per elaborar mascaretes, entre altres iniciatives, però es pretén arribar a la màxima quantitat de persones, entitats i empreses perquè la necessitat de material és urgent.

Contenidors de recollida a les Borges

A les Borges Blanques, atenent aquesta crida del CAP, l'Ajuntament ha habilitat dos contenidors al pàrquing (entrada pel carrer Marquès d'Olivart) perquè es pugui dipositar el material.

IMPORTANT: Recordeu que a l'hora d'anar a deixar el material cal mantenir la distància de seguretat amb les persones que es pugui coincidir.

  • En un s'hi ha de dipositar roba d'ús sanitari (el cotó no serveix), bosses, etc. per poder elaborar el material de protecció.
  • En l'altre s'hi ha de deixar guants, ulleres, gorres, bates i tot el material que pugui ser ja directament utilitzat en els centres sanitaris.

Eviteu, a l'hora de portar el material, que hi hagi molta gent alhora. Tingueu cura de mantenir les distàncies de separació i d'utilitzar les màximes mesures d'higiene. Si hi veieu gent, espereu que marxin.

Des de l'ABS de les Borges Blanques agraeixen molt la col·laboració de tothom i recorden que cal ser responsables i quedar-se a casa. En cas de símptomes, insisteixen que cal trucar al 061, al CAP de les Borges o als consultoris locals, però no s'hi ha d'acudir presencialment si no es tracta d'una urgència.

L'equip de metgessa i infermera de Castelldans, amb mascaretes entregades per voluntaris (foto: cedida).
Professional sanitari de Juneda equipat amb material cedit (foto: cedida).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa