Notícies

  Dilluns, 23 de març de 2020

Les Garrigues es bolca amb les donacions i l'elaboració de material de protecció per als centres sanitaris

Des dels centres sanitaris i els ajuntaments agraeixen la col·laboració i conviden a seguir ajudant

Davant l'escassetat de material de protecció que hi ha en aquesta situació d'alarma per als professionals sanitaris, i seguint les demandes que se n'han fet, com per exemple la de l'Àrea Bàsica de Salut de les Borges Blanques, els veïns dels pobles de les Garrigues s'han posat les piles per fer possible la major recollida possible d'aquest tipus de material.

Així, molts garriguencs han entregat matèries per poder elaborar mascaretes, bates, gorres o proteccions facials, com ara roba apta per a ús sanitari o bosses de brossa, entre altres. D'altres han cedit guants, ulleres, mascaretes de protecció o granotes de feina, entre altres.

En pobles com les Borges, Arbeca o Juncosa, entre altres, han sorgit iniciatives de veïns que s'organitzen per confeccionar aquest material. En altres, com Juneda, Castelldans i les Borges, i com passa a la majoria, l'Ajuntament ha coordinat aquestes iniciatives i s'ha mobilitzat per aconseguir material. També és cabdal la col·laboració de professionals com grangers, pagesos, pintors o ferreteries i empreses diverses que han posat a disposició dels centres sanitaris diferent material de protecció.

A les Borges i a Arbeca s'han habilitat contenidors per poder-hi dipositar el material per al personal sanitari. A la capital n'hi ha al pati de l'Ajuntament i a l'entrada del CAP, i a Arbeca, els dilluns, dimecres i divendres, de 10 a 12 hores, hi haurà unes caixes a la sala del costat del casal de la gent gran.

Si t'interessa col·laborar: entregar matèries amb què es pugui fer equips de protecció, cosir bates o mascaretes o tens material per cedir, entrega'l als contenidors o espais habilitats, als pobles que n'hi hagi, o posa't en contacte amb el teu Ajuntament i des d'allí es gestionarà.

En el cas particular de les Borges Blanques, l'Ajuntament agraeix a tota la població la seva col·laboració i, en concret, a les persones que han impulsat la iniciativa, a les empreses que han cedit material i a les clíniques dentals, per esterilitzar-lo.

Per la seva part, des del CAP de les Borges Blanques i els consultoris locals agraeixen enormement la col·laboració ciutadana en aquests moments en què disposar de material de protecció és essencial i conviden a seguir contribuint.

MOLT IMPORTANT: A l'hora que feu l'entrega de material, respecteu la distància de seguretat amb altres persones i seguiu totes les mesures d'higiene oportunes. Recordeu que, si no és imprescindible, no heu de sortir de casa.

NOTA: en aquesta notícia està explicada, de manera genèrica, la col·laboració ciutadana en la cessió i elaboració de material de protecció per als professionals sanitaris. Si vols participar-hi, contacta amb el teu Ajuntament, ja que la recollida és important a tots els pobles.

Campanya Jo actuo x donar

Des del Servei Català de la Salut s'ha posat en marxa la campanya 'Jo actuo x donar', amb què s'ha habilitat un formulari de recollida de donacions de material, productes i serveis sanitaris, a través del qual es gestionaran les donacions i en el qual ja s'han subscrit diversos ajuntaments garriguencs, segons informa SomGarrigues. S'hi pot accedir a través d'aquest enllaç.

D'altra banda, a diversos pobles, s'ha passat a desinfectar els carrers i llocs com baranes i illes de contenidors, entre altres, amb un producte ecològic i inocu per a persones i animals, per mantenir la higiene i evitar la propagació del virus.

També, com ja vam informar, en molts pobles s'han habilitat telèfons de contacte i s'han creat grups de suport per a persones grans i col·lectius de risc, per ajudar-los a fer la compra o les gestions que necessitin. En cas que faci falta alguna cosa i no s'hagi creat un grup de suport, podeu adreçar-vos a l'Ajuntament.

El CAP de les Borges rep una entrega de material gestionada per l'Ajuntament de les Borges (foto: Aj. Borges).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa