Notícies

  Dimarts, 24 de març de 2020

Es confirmen sis casos positius de Covid-19 a persones ateses a les llars de Talma, a Juneda

L'entitat ja feia dies que estava fent un aïllament de seguretat i un seguiment de la simptomatologia que presentaven. Actualment, aquestes persones es troben estables

L'Associació Talma, que té per finalitat l'atenció, el suport i la prestació de tot tipus de serveis a persones amb discapacitats, trastorn mental i/o risc d'exclusió social de les Garrigues, ha informat, a través d'un comunicat, de sis casos positius de Covid-19 de persones ateses als habitatges de l'entitat, a Juneda. En els sis casos, l'entitat ja feia dies que estava fent un aïllament de seguretat i un seguiment de la simptomatologia que presentaven. Actualment, aquestes persones es troben estables.

D'acord amb els consells de l'equip d'epidemiologia, l'entitat ha reorganitzat les tres llars residències per tal d'aïllar al màxim les persones que han donat positiu i garantir una major seguretat als professionals que hi han de treballar. A més, aquesta reorganització ha anat acompanyada d'unes mesures de desinfecció molt exhaustives a totes les llars, amb l'objectiu "de prevenir possibles contagis", segons indiquen des de Talma. Als habitatges de Talma hi ha 63 persones: una quarantena a les tres llars residències i una vintena al CRAE les Garrigues, que estan seguint el confinament decretat per les autoritats públiques a tota la població.

Segons informen des de Talma, "en aquests habitatges s'ha prohibit qualsevol visita externa i s'estan extremant les mesures de prevenció i higiene per tal de preservar la seguretat i la protecció de totes les persones que en formen part, també dels professionals".

Malgrat aquestes circumstàncies, l'activitat als habitatges segueix. La Direcció, els responsables de serveis i els equips d'atenció directa mantenen una coordinació diària, juntament amb les famílies "per tal d'actuar amb professionalitat i responsabilitat sempre vetllant pel màxim benestar de les persones", indiquen des de l'entitat.

La casa Nou Salts, una de les llars de Talma (foto: Talma).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa