Notícies

  Dimecres, 25 de març de 2020

Demanen als establiments que estan operatius que s’adhereixin a la iniciativa 'Establiment segur contra la violència masclista'

L’objectiu és que les dones en situació de violència masclista comptin al llarg del confinament amb el suport dels comerços per trucar al 900900120 o al 112

L'Institut Català de les Dones (ICD), del Departament de la Presidència, i Mossos d'Esquadra, del Departament d'Interior, demanen als establiments que estan operatius en aquests dies de confinament que col·laborin amb la campanya 'Establiment segur contra la violència masclista'. Aquesta iniciativa es concreta en posar en lloc visible dels comerços un cartell amb el missatge següent:"Establiment segur contra la violència masclista. Si aquests dies de confinament sents que casa teva deixa de ser un espai segur per a tu o els teus fills i filles, aquí truquem per tu al 900 900 120 o al 112. #NoEstàsSola #JoActuo".  

Amb aquest missatge es vol ampliar el suport social a les dones que travessen aquestes situacions i que actualment poden estar aïllades. Una dona que s'acosta a un establiment i veu aquest cartell sap que pot comptar amb algú, que serà escoltada i podrà explicar la seva situació i que aquesta persona trucarà per ella al 900900120, per ser assessorada per professionals de l'advocacia, psicologia i l'atenció social, o al 112 en cas d'emergència.  

Els efectius en el territori de Mossos d'Esquadra també col·laboren en la difusió d'aquests missatges als establiments comercials. Els comerços poden descarregar-se els missatges del web dones.gencat.cat i tenen al seu abast diverses versions  en català, castellà, angles i francès. 

L'ICD es va adreçar la primera setmana de confinament als gremis i col·legis professionals que en ser essencials mantenen la seva activitat oberta al públic per demanar-los la complicitat i actuació activa de suport a les dones en situació de violències masclistes. Es tracta del Col·legi de Farmacèutics i els gremis de flequeres, estanquers, supermercats i autoserveis, de detallistes i autoserveis d'alimentació, i de detallistes de fruites i hortalisses. 

Una convivència permanent i forçosa i la mobilitat reduïda o nul·la pot afavorir les situacions de violència masclista amb l'agreujant de la dificultat per a la víctima de no poder trucar als serveis,  trobar suport de familiars, amistats, o professionals. Aquesta actuació vol compensar aquests impediments.

El cartell per penjar als establiments.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa