Notícies

  Dimecres, 25 de març de 2020

El Govern espanyol permet el transport dels treballadors a les finques i granges per garantir l’abastiment de productes a la població

Unió de Pagesos ha aconseguit seguretat jurídica per a aquest trasllat, que permet asseure un passatger per cada bancada que tingui el vehicle

Unió de Pagesos ha aconseguit seguretat jurídica per al trasllat a les finques i granges dels treballadors en el sector agrari per assegurar l'abastiment de productes a la població, després que el Ministeri de Transports ha publicat avui una ordre que permet el transport públic, privat complementari i particular de persones en vehicles de fins a nou places, inclòs el conductor. En tot cas, es mantindran sempre les distàncies de seguretat: es pot asseure un passatger per bancada, això és, en un cotxe convencional, hi poden anar dues persones i en una furgoneta de nou places, tres.
 
El sindicat havia exigit aquesta demanda a les autoritats, ja que en molts casos, els treballadors no disposen de vehicle propi o ni tan sols disposen del permís de conduir. Aquesta situació impedia desplaçar els treballadors per part de la mateixa pagesia, al tenir limitada de forma general la circulació de forma individual, així com la falta d'alternatives de transport públic per al desplaçament a les finques i granges als terrenys rústics, posant en risc la garantia de l'abastiment alimentari.

Cal recordar que el passat dilluns, el ministre d'Agricultura, Luís Planas, va explicar que un conductor pot circular acompanyat d'una altra persona per anar a treballar al camp, pel que fa als vehicles de cinc places. En el cas de les furgonetes, de major capacitat, hi poden anar fins a un màxim de tres persones. En ambdós casos, sempre respectant la distància de seguretat. Ara, però, Unió de Pagesos ha aconseguit seguretat jurídica per a aquesta mesura.

Obertura de tallers pel menteniment dels vehicles agraris

D'altra banda, el mateix Ministeri va comunicar, en una ordre publicada el passat divendres, i després de la demanda del sindicat agrari, que permet l'obertura dels tallers de reparació i manteniment de vehicles, a més dels establiments de peces de recanvis als tallers, per assegurar l'abastament de productes a la població.

Es pretén garantir l'abastiment agrari (foto: UP).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa