Notícies

  Dijous, 26 de març de 2020

Els professionals de l'ABS de les Borges Blanques agreixen la col·laboració en la recollida de material de protecció per als centres de salut

Conviden a seguir contribuint-hi i recorden la importància de prendre les mesures oportunes i no sortir de casa si no és necessari. Si ho fem, diuen, entre tots, ens en sortirem!

Els professionals de l'Àrea Bàsica de Salut de les Borges Blanques, que inclou el CAP de la capital de les Garrigues i els consultoris locals de diversos pobles de la comarca, volen fer arribar un sincer agraïment a tots els veïns i veïnes que, en el context de la crisi sanitària que estem vivint pel Covid-19, han col·laborat en la recollida de material per als centres de salut.

Expliquen que la resposta a la crida de demanda de material sanitari que van fer ha estat un èxit i es mostren molt satisfets de la col·laboració que ha mostrat la societat. Remarquen que la contribució de tothom en aquest moment és essencial perquè els professionals de la salut puguin cuidar la comunitat amb les majors garanties, ja que la necessitat d'equips de protecció és urgent i les exsitències amb què compten són insuficients.

Des de l'ABS de les Borges informen que han rebut una bona quantitat de mascaretes, guants, bates, proteccions facials, altres equips de protecció i matèries per eleborar-ne i donen les gràcies a tothom que, d'una manera o altra, s'ha implicat en aquesta recollida de material, ja siguin persones a títol individual, grups de voluntaris, professionals com pagesos, grangers o pintors, empreses, entitats i ajuntaments.

Tot i la bona resposta rebuda, però, conviden a qui pugui que no deixi de facilitar material, ja que la situació que han d'afrontar els sanitaris és complexa i necessiten la col·laboració de tothom per poder-la dur a terme de la millor manera possible. És prioritari que els professionals dels centres de salut no causin baixa i puguin seguir atenent a qui ho necessiti.

Mantenir les distàncies de seguretat i quedar-se a casa

De la mateixa manera que volen mostrar el seu agraïment, els professionals de la salut reiteren la importància de mantenir en tot moment la distància de seguretat d'1,5 metres entre les persones, també quan es faci l'entrega de meterial de protecció per als centres sanitaris, a més d'altres mesures com la neteja de les mans i dur guants i mascareta quan sigui oportú.

Igualment, recorden que per qualsevol necessitat, no s'ha d'acudir als centres de salut, sinó que s'ha de trucar al 061 o bé al CAP de les Borges o al consultori corresponent.

  • Altres recomanacions per poder accedir a l'atenció sanitària són les següents:
    • Excepcionalment, mentre duri l'estat d'alarma, us podeu donar d'alta a 'La meva salut' a través de l'enllaç canalsalut.gencat.cat/lamevasalut-registre o trucant al telèfon 900053723 (de dilluns a divendres, de 08 a 20 hores), des d'on podreu obtenir els plans de medicació o fer e-consulta amb el vostre metge, entre altres gestions.
    • Per demanar hora al metge o infermera, heu de trucar al telèfon 93 326 89 01 o fer-ho a través d'internet, com es fa habitualment en aquest enllaç (https://ecap.ics.gencat.cat/VisitesIServeis/programacio_visites/Visites.aspx).

Per últim, aprofiten per reiterar la importància de la responsabilitat de cadascú davant del context d'alarma en què ens trobem: tothom s'ha de quedar a casa si no és estrictament necessari sortir. En aquest sentit, feliciten l'àmplia majoria de veïns i veïnes de les Garrigues que, seguint les mesures de prevenció i quedant-se a casa, contribueixen a preservar la salut col·lectiva, i encoratgen la població a continuar fent-ho "tan bé com fins ara". Amb el compromís de seguir treballant per la comunitat tant com faci falta, també transmeten un missatge d'ànim: entre totes i tots, ens en sortirem!

L'agraïment dels professionals sanitaris a tothom que s'implica per entregar-los material (foto: CAP de les Borges).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa