Notícies

  Dimecres, 25 de març de 2020

L’Ajuntament de les Borges adquireix 300 mascaretes i 50 bates per a protegir el personal de la residència, del CAP i del consistori

D'altra banda, entre els operaris municipals i pagesos es fan tasques de desinfecció dels carrers i zones sensibles i la Policia Local ha interposat set denúncies per no respectar el confinament

L'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, ha anunciat que des del consistori s'han adquirit i distribuït 50 bates i 300 mascaretes de protecció, per a la residència de gent gran, el Centre d'Atenció Primària (CAP) de la capital garriguenca i el personal municipal que, en algun sentit, pugui estar exposat al contagi, a més de 18 paquets de bosses de plàstic per a la confecció de més bates, si és necessari, donada la dificultat per aconseguir aquest material sanitari. En aquest sentit, Mir ha volgut fer públic l'agraïment a l'empresa distribuïdora, per la seva rapidesa en l'entrega de tots aquests elements de protecció.

Igualment, el primer edil de les Borges s'ha posat a disposició de les famílies de la població que tenen concedides beques menjador per a entregar-los les noves targetes moneder a la taquilla de la Policia Local, a l'Ajuntament, on ja estan disponibles.  

L'alcalde ha recordat que les dependències municipals segueixen tancades, tot i que es pot sol·licitar atenció per telèfon entre les 10 i les 13 hores, o durant tot el dia a través de la web. De la mateixa manera, Mir ha informat que el comitè d'emergències "continua fent el seguiment i supervisant l'adequada atenció a les necessitats de la població, especialment les dels més vulnerables davant d'aquesta crisi sanitària com són la gent gran que té dificultats a l'hora de desplaçar-se o d'abastir-se d'aliments i medicines".

Finalment, ha recordat la necessitat de mantenir la cautela, la prevenció, el confinament, la higiene i evitar els contactes, extremant les precaucions a tota la població, tot i que encara no hi hagi cap cas confirmat de contagi a les Borges. En aquest sentit, ha volgut fer "un agraïment sincer a la població responsable que segueix esforçant-se per mantenir les Borges per ara lliure del coronavirus, i especialment a totes les persones que cuiden de les necessitats bàsiques de la població com són els comerços, la brigada municipal, els agents de la Policia Local, i al personal de la residència i del CAP de les Borges, per la seva dedicació i atenció a les persones més vulnerables".

Desinfecció a fons del nucli urbà aquest dimecres al vespre

Al seu torn, la primera tinent d'alcalde, Núria Palau, ha informat que la brigada municipal continua netejant i desinfectant els elements i els carrers sensibles de la població diàriament, i ha anunciat que aquest dimecres al vespre, està prevista una desinfecció general de tot el centre urbà de les Borges, amb la col·laboració de diversos pagesos i de la seva maquinària. En aquest sentit, Palau ha demanat que mentre durin les tasques, en la mesura del possible les persones s'abstinguin de sortir al carrer, tot i que els productes utilitzats són innocus a persones i animals, i que no es deixin els vehicles estacionats al carrer a tocar de les voreres, per tal de facilitar les tasques de desinfecció. Així, ha exposat que aquests treballs es repetiran cada dilluns, dimecres i divendres, mentre duri el perill de contagi.

Set denúncies per no respectar el confinament

Palau també ha donat a conèixer que la Policia Local continua vetllant pel compliment del confinament, i en aquest sentit ja ha interposat set denúncies a diferents persones del municipi que no l'han respectat. Igualment, els agents també es dediquen aquests dies, quan poden, a altres tasques per a contribuir a fer "més alegre i suportable" aquest confinament a la població, com quan aquest dimarts, a petició dels familiars i amics d'un infant que complia anys, s'han desplaçat amb el cotxe patrulla fins davant de la seva finestra i li han posat una cançó de felicitació, que li ha alegrat moltíssim aquest aniversari diferent, segons informen des de l'Ajuntament.

Personal del CAP de les Borges rebent el material entregat per l'Ajuntament (foto: arxiu).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa