Notícies

  Divendres, 27 de març de 2020

Es confirma un nou cas de Covid-19 a l'Associació Talma de Juneda

En aquest cas, es tracta d'un professional de l'entitat, que se suma als sis positius que s'havien donat a conèixer el passat dimarts

Des de l'Associació alma, de Juneda, informen que s'ha confirmat un cas més de Covid-19, aquesta vegada d'un professional de l'entitat. Segons expliquen, "feia dies que es trobava a casa seva, seguint un aïllament com a mesura de precaució des del moment que va presentar símptomes".  Aquest nou cas, s'afegeix als sis que es van donar a conèixer el passat dimarts. Per tant, actualment són set els casos positius a l'Associació Talma.

Des de l'entitat, remarquen les mesures d'aïllament i seguretat que es van prendre des del passat 13 de març, dia en què es van decretar totes les mesures de contenció a Talma. Segons expliquen, "atenent a les advertències dels experts sanitaris, aquest era un escenari previst per a l'entitat, ja que tot i les possibles baixes de professionals d'atenció, cal garantir la continuïtat dels serveis a les persones que viuen als habitatges".

En aquest sentit,  indiquen que "l'activitat en aquestes llars segueix". S'hi segueixen desenvolupant les tasques diàries "amb la màxima protecció i seguretat possible, es repeteixen tasques de desinfecció diverses vegades al dia i, sobretot, s'apliquen mesures de protecció a la resta de persones residents". Des del 13 de març, als habitatges de Talma hi ha 63 persones: una quarantena a les tres llars residències i una vintena al CRAE les Garrigues que estan seguint el confinament decretat per les autoritats públiques a tota la població.  

En aquests habitatges s'ha prohibit qualsevol visita externa i "s'estan extremant les mesures de prevenció i higiene per tal de preservar la seguretat i la protecció" de totes les persones que en formen part, també dels professionals. Talma ja va començar a aplicar mesures de prevenció i higiene pel fet que atén un col·lectiu de risc (persones amb discapacitat i altres patologies derivades) i va establir unes mesures de contenció a l'entitat que es van explicar en un comunicat el mateix 13 de març.

La direcció, els responsables de serveis i els equips d'atenció directa de l'entitat mantenen una coordinació diària, juntament amb les famílies, "per tal d'actuar amb professionalitat i responsabilitat sempre vetllant pel màxim benestar de les persones".

Una jornada de portes obertes a la llar residència de l'associació (foto: Talma).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa