Notícies

  Divendres, 27 de març de 2020

El Ministeri d'Agricultura abona 4.347 milions d'euros de les ajudes directes de la PAC de la campanya 2019

Segons el mateix Ministeri, "la situació excepcional provocada pel Covid-19 no ha alterat el pagament de les ajudes als agricultors"

El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació ha coordinat l'abonament, fins al moment, de 4.347 milions d'euros com a pagament dels ajuts directes de la política agrària comuna (PAC), el que suposa el 89% el total de pagaments directes corresponents a la campanya del 2019.

La setmana passada es van abonar prop de 100 milions d'euros d'ajudes directes, "sense que la situació excepcional, després de la declaració de l'estat d'alarma pel Covid-19, hagi alterat el pagament de les ajudes als agricultors", segons informen des del Ministeri. El pagament de les bestretes dels ajuts directes de la PAC d'aquesta campanya va començar el 16 d'octubre del 2019, un cop finalitzat el període de sol·licitud i de controls, i va acabar el 30 de novembre del mateix any.

A partir de l'1 de desembre del 2019 i fins al 30 de juny del 2020, s'està realitzant el pagament de saldo de tots els ajuts directes. Tot i que encara falten més de tres mesos perquè finalitzi el termini de pagament (30 de juny del 2020), l'Estat espanyol ha sol·licitat a la Comissió Europea la seva ampliació, de manera excepcional i sense cap tipus de penalitzacions, fins el 15 d'octubre del 2020 per assegurar que cap beneficiari es quedi sense cobrar les seves ajudes. L'objectiu és que es puguin finalitzar els pagaments de la campanya 2019 amb "èxit".

L'Estat espanyol ha sol·licitat una ampliació del termini de pagament fins el 15 d'octubre (foto: DARP).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa