Notícies

  Divendres, 27 de març de 2020

Unió de Pagesos alerta de la possible afectació als cultius provocada per les gelades i la calamarsa d'aquesta matinada

Segons el sindicat, en algunes poblacions de les Garrigues, "les temperatures han baixat fins a quatre graus sota zero, fet que podria haver afectat els ametllers, sobretot a les fondalades"

Unió de Pagesos alerta que les gelades i la calamarsa que, aquesta matinada, han afectat moltes comarques catalanes, poden haver causat danys a diversos cultius, entre els quals la fruita de pinyol i de llavor i els ametllers a la plana de Lleida, "tot i que caldrà esperar els pròxims dies per conèixer l'abast dels danys".

Les comarques més afectades per les gelades són el Segrià, les Garrigues, la Noguera, l'Urgell i la Segarra i l'Alta Ribagorça, entre altres. El Segrià i les Garrigues podrien haver patit danys "perquè les gelades han durat moltes hores". En algunes poblacions de les Garrigues, "les temperatures han baixat fins a quatre graus sota zero, fet que podria haver afectat els ametllers, sobretot a les fondalades". A l'Urgell, cal comprovar possibles afectacions a cereals avançats a punt d'espigar.
 
 

Segons el sindicat, les gelades podrien haver afectat als ametllers.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa