Notícies

  Dissabte, 28 de març de 2020

Pagesos desinfecten els carrers de Castelldans per prevenir la propagació del Covid-19

D'altra banda, voluntaris de la població han elaborat mascaretes per repartir-les entre els veïns

L'Ajuntament de Castelldans ha dut a terme aquest divendres 27 de març, al vespre, la desinfecció a fons dels carrers de la població, tal i com, com ja vam informar des de Ràdio les Borges, ja s'ha fet en altres localitats de la comarca.

Si el temps ho permet, la desinfecció es realitzarà cada dilluns i divendres a les 20 hores.

L'alcalde Conrad Llovera, demana a la població que segueixi extremant les precaucions i que procuri, en la mesura que els sigui possible, que no surtin de casa.

Castelldans de moment no té cap cas confirmat de contagi. El telèfon de l'alcalde està a disposició dels veïns que es trobin en situació vulnerable, per tal de determinar les seves necessitats per si els cal proveir d'aliments o medicaments.

El consultori local, al igual que els de la resta de poblacions de la comarca, està tancat, i només es pot consultar amb la metgessa i la infermera de forma telefònica. Les oficines municipals també estan tancades al públic, i es recomana fer la realització de tràmits via telemàtica o per telèfon al 973 12 00 02.

Mascaretes per a la població

Amb la col·laboració de nombrosos vilatans s'han confeccionat fins al moment 260 mascaretes de cotó, que l'Ajuntament s'ha encarregat de repartir entre la població.

Iniciatives per fer més agradable el confinament

La regidoria de Cultura de l'Ajuntament, amb la col·laboració de la Biblioteca Municipal i l'escola Timorell han posat en marxa a través de les xarxes una iniciativa per tal que el estar tancat a casa es faci més suportable. Cada setmana proposarà un repte per a tots. S'ha començat proposant que realitzin un relat, conte o poesia sobre el confinament. Amb tots els relats es farà una exposició per Festa Major i un certamen literari.

Les tasques de desinfecció (Aj.Castelldans).
Una voluntària cosint mascaretes (Aj.Castelldans).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa