Notícies

  Dilluns, 30 de març de 2020

Reoberts al trànsit els carrers Maria Lois i Avemaria de les Borges una vegada finalitzats els treballs d'urbanització

Segons l'Ajuntament, "les obres, incloses en el Pla de Barris, van finalitzar just abans del confinament, i aquestes darreres setmanes ja han estat posats en servei"

Aquest matí, les Borges ha reobert al trànsit els carrers Maria Lois i Avemaria, ja que han finalitzat els treballs d'urbanització. L'Ajuntament va finalitzar les obres just abans d'iniciar-se el confinament i aquestes darreres setmanes ja han estat posats en servei. 

Segons ha exposat el regidor d'Urbanisme, Daniel Not, "els treballs d'urbanització del carrer Maria Lois López han consistit a completar els treballs fets per ADIGSA a principis dels anys 2000, pel que quedava pendent la part dreta del carrer, d'uns 66 metres lineals, de doble sentit i sense places d'estacionament". D'aquesta manera, "les obres han permès fer-hi la vorera dreta, la instal·lació d'aigua potable i la part pendent de la calçada. Les obres "han tingut un cost provisional, a falta de concretar els darrers elements, de 55.000 euros, amb l'IVA inclòs, i han tingut una durada d'uns cinc mesos, tot haver patit una interrupció temporal de dos mesos, a causa del desplaçament d'una línia de mitjà tensió, executat per FECSA-ENDESA". Per a poder dur a terme la urbanització va ser necessària l'expropiació d'una part d'una finca veïna.

D'altra banda, les obres del carrer Avemaria "han permès urbanitzar 140 metres lineals, en forma de L, de doble sentit i amb places per a estacionament de vehicles, fins a enllaçar al carrer Joan Maragall. D'aquesta manera, "les obres han inclòs la instal·lació de l'enllumenat, el pavimentat de la calçada i de les voreres, la nova xarxa d'aigua potable i s'ha dotat el vial de la canalització per a la línia de baixa tensió i les telecomunicacions". Els treballs han tingut un cost provisional, a falta de tancar els darrers serrells, de 215.000 euros, amb l'IVA inclòs, i han tingut una durada d'uns quatre mesos.

La remodelació d'ambdós carrers està inclosa en el Pla de Barris de la Generalitat de Catalunya, pel que el consistori rebrà una subvenció per una bona part del cost d'aquests treballs d'urbanització, encara pendent de determinar definitivament.

El darrer tram del carrer Maria Lois de les Borges que quedava per urbanitzar, una vegada re-obert al trànsit (foto: Aj. Borges).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa