Notícies

  Dimecres, 1 d'abril de 2020

El 7, 8 i 9 de juliol, les noves dates de la selectivitat a Catalunya

Les proves seran flexibles per "garantir els principis d'igualtat, mèrit i capacitat dels alumnes a l'hora d'accedir als estudis universitaris, però no hi haurà una reducció dels temaris i tampoc un canvi radical en la tipologia dels exàmens"

La selectivitat a Catalunya ja té finalment data: serà el 7, 8 i 9 de juliol, uns dies que en principi són els definitius, però que des de la secretaria d'universitats anuncien que "queden subjectes als possibles canvis que hagin d'adoptar les autoritats competents per la pandèmia del coronavirus.

Des del Govern i el Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) també han decidit flexibilitzar l'opcionalitat de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) de tal manera que "es garanteixin els principis d'igualtat, mèrit i capacitat dels alumnes a l'hora d'accedir als estudis universitaris". Ara bé, segons les bases acordades, aquesta adaptació dels models no implicarà "una reducció dels temaris, i tampoc significarà un canvi radical en la tipologia dels exàmens que s'havien fet fins ara".  


En aquest sentit, es vol que "l'estudiant tingui l'opció de poder respondre totes les preguntes per treure la màxima nota malgrat que no hagi donat tot el temari al seu centre". També s'avisa que aquesta flexibilització dels exàmens no es podrà fer de "manera universal i homogènia en totes les matèries que s'examinen a Catalunya, sinó que dependrà de les característiques de cada temari i com s'havia estat realitzant la prova fins ara".


La PAU per a majors de 25 i 45 anys, al juny


Pel que fa a les proves per als majors de 25 i 45 anys, que estaven fixades els dies 18 i 25 d'abril, queden ajornades al juny. En el cas de la fase general, es realitzarà el 20 de juny, mentre que l'específica (destinada només per als més grans de 25 anys), serà el 27 d'aquell mateix mes.

La convocatòria ordinària de les Proves d'Aptitud Personal (PAP) per accedir als graus en Educació Infantil i en Educació Primària (que havia de celebrar-se el 25 d'abril, en convocatòria ordinària) es programa per al divendres, 19 de juny. 

Per ara, el que queda pendent de fixar en una pròxima reunió amb la Comissió d'Accés i Afers Estudiantils (CAA) és el calendari de tràmits, així com les dates de les convocatòries extraordinàries de la PAU i de la PAP per accedir als graus en Educació.

 

 

 

 

L'INS Josep Vallverdú de les Borges (foto: INS Josep Vallverdú).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa