Notícies

  Dimecres, 1 d'abril de 2020

Finalitzades les obres de reforma del carrer Marinada de les Borges

Les obres han permès "ampliar les voreres i substituir el paviment, la canalització subterrània de la telefonia, la millora de la xarxa d'aigua potable i elèctrica de l'enllumenat, substitució de les columnes dels fanals i la il·luminació dels vials"

Aquest dimecres, u d'abril, la Junta de Govern Local de l'Ajuntament de les Borges Blanques, reunida en una nova sessió telemàtica, ha aprovat l'acta de recepció de l'obra de reforma de voreres i serveis al carrer Marinada, que ha tingut un cost de 151.420,64 euros, amb l'IVA inclòs.

Tal com vam explicar des d'aquesta emissora, els treballs es van iniciar fa poc més d'un any per tal de millorar-ne l'accessibilitat i la funcionalitat i, tot i que es van enllestir definitivament a finals de l'any 2019, encara quedava pendent un darrer tràmit per a la millora de la connectivitat a internet.

Així, just abans del confinament, la companyia de telefonia va acabar de passar els cables soterrats que proveeixen de servei de fibra òptica als veïns del carrer.

Millores realitzades

Les obres han permès ampliar les voreres i substituir el paviment, la canalització subterrània del servei de telefonia, la millora de la xarxa d'aigua potable, la millora de la xarxa elèctrica de l'enllumenat públic, a més de la substitució de les columnes dels fanals i la il·luminació dels vials.

Cal recordar que les voreres anteriors tenien una amplada de 113 cm i hi havia els fanals de l'enllumenat que ocupaven i dificultaven el pas de vianants, atès el poc espai que quedava entre la columna i la tanca de parcel·la. Amb l'actuació, les voreres han passat a tenir un ample de 165 cm i, per tant, els vianants, cotxes i persones amb accessibilitat reduïda han vist com s'eliminava la barrera arquitectònica i es millorava l'accessibilitat als vianants.

 

Estat actual del carrer Marinada de les Borges (foto: Aj. Borges).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa