Notícies

  Dijous, 2 d'abril de 2020

Ponent Coopera llança una campanya de micromecenatge per donar suport a les cooperatives de Ponent davant la crisi del Covid-19

Cooperatives de les Garrigues, com Tres Cadires, Les Obagues i John Fil col·laboren en el projecte

Ponent Coopera, l'Ateneu Cooperatiu de les Terres de Lleida, amb la implicació de diferents entitats i organitzacions de l'Economia Social i Solidària de Ponent, ha posat en marxa una campanya de micromecenatge (crowdfunding solidari) a la plataforma Goteo amb l'objectiu de donar suport al teixit cooperatiu del territori en un moment vital per continuar la seva activitat i fer front a la crisi i a la situació d'emergència actual.

La crisi del Covid-19 està representant un gran repte pel conjunt de la societat, que es veu sotmesa a una emergència a tots els nivells, d'una durada i unes conseqüències imprevisibles. En aquest context, segons Ponent Coopera, les cooperatives de Ponent, com la majoria del teixit productiu, s'han vist afectades i es troben fent un esforç per mantenir llocs de treball de qualitat, així com la continuïtat de la seva activitat, que per naturalesa està molt arrelada al territori i té una forta vocació de tenir-hi un impacte social.

La campanya vol reivindicar un model de consum que prioritza les persones per sobre del capital, que dona resposta a la necessitat del territori i dignifica la vida i l'entorn. A més, té l'objectiu de  posar en valor i visibilitzar les cooperatives de Ponent a través dels seus productes de qualitat i proximitat, fent-los emergir com una alternativa real al model agroindustrial actual.

Amb la campanya també es vol contribuir a fer front a l'emergència sanitària i es destinarà el 10% de les donacions a ajudar al sector sanitari de Ponent, amb una donació directa a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida.

La campanya es gestionarà a través de la plataforma de crowdfunding goteo.org, líder en projectes sense ànim de lucre, i té com a objectiu reunir 15.000 euros per a generar una caixa de suport que contribuirà directament a mantenir l'activitat de les cooperatives i els seus llocs de treball. Les aportacions que poden fer les persones interessades són de 15, 25, 55 i 120 euros. Cadascuna d'aquestes quantitats porten associades diferents recompenses com són una bossa de tela ecològica de la fira Ponent FEST, un polo de la marca STJOR produïda per la cooperativa John Fil, un lot "confinament" amb un assortit de productes de les cooperatives de Ponent per passar millor aquest període, un lot "desconfinament" amb un dinar per dues persones al restaurant Rocallaura Café i productes de les cooperatives de Ponent i una recompensa completa amb tots els productes esmentats.

El projecte està impulsat per l'Ateneu Cooperatiu Ponent Coopera amb l'implicació de les cooperatives L'Olivera, Tres Cadires, Cassola Cultural, Lo Vilot Farm Brewery, Sabors de Ponent, Les Obagues, Serveis amb Cor i John Fil, i l'Associació Alba. I amb la col·laboració de les cooperatives El Risell, Cos Actiu i Quàlia; i la Xarxa d'Ateneus Cooperatius de Catalunya (XAC).

Enllaç a la campanya de Goteo aquí.

Les aportacions es poden fer a la plataforma Goteo (foto: Ponent Coopera).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa