Notícies

  Dimarts, 19 de maig de 2020

La GustumRecepta, una nova fórmula per incentivar el consum de productes de proximitat

Amb aquesta iniciativa, coordinada per l'Associació Leader de Ponent, volen donar a conèixer productors i elaboradors de proximitat a través de vídeoreceptes fàcils i ràpides per fer a casa

El projecte de cooperació Gustum, coordinat per l'Associació Leader de Ponent i impulsat conjuntament pels altres grups d'acció local de Catalunya, han posat en marxa 'La GustumRecepta', uns vídeo de receptes amb xefs del territori i productes locals. La proposta sorgeix "després de l'impacte econòmic que pateix el sector de la restauració, el turisme i el petit comerç per la crisi de la covid-19". En aquests moments de confinament, "la cuina s'ha convertit en una de les activitats més populars per a fer durant aquests mesos".

Amb 'La GustumRecepta' es vol "donar a conèixer i visualitzar els productors i elaboradors de proximitat a través de receptes fàcils i ràpides per fer a casa". Els plats que cuinaran els diferents xefs del territori s'elaboraran amb productes locals que es podran comprar amb una cistella pensada per a l'elaboració de cada recepta. Amb aquesta iniciativa "volem donar suport a un sector que s'ha vist greument afectat per l'impacte de la pandèmia com ho és el de la restauració i visibilitzar, una vegada més, la tasca incansable de les productores i elaboradores del territori, que dia a dia treballen perquè la gent pugui continuar alimentant-se i aposti pel producte de proximitat i que amb aquesta crisi han hagut de reinventar-se".

La primera vídeorecepta, que es podrà visualitzar demà dimecres, 20 de maig, pel canal de Youtube del projecte Gustum, serà una coca de botifarra negra i vinagreta de mel amb safrà que elaboraran els cuiners Rosa Terés i Joan Marco, del restaurant Cal Menut de Belianes. Els productes que s'utilitzaran per a l'elaboració del plat seran dels productors Ca la Cova, Aromis de la Conca, Formatges Sant Gil d'Albió, Cooperativa d'Arbeca i l'Olivera Cooperativa.

Un altre dels objectius d'aquesta iniciativa és donar suport a entitats i/o associacions de productors del territori i és per això que, en aquesta primera vídeo recepta, "s'ha comptat amb la col·laboració de Fet a la Conca, una cooperativa de productores i elaboradores de la Conca de Barberà que comercialitzen els seus productes sota aquest segell". Els lots tindran un preu de 38,5 euros i es podran comprar a la botiga online de Fet a la Conca, tot i que "no només hi haurà productes de la seva marca sinó que també s'han mostrat predisposats a col·laborar amb elaboradors d'altres zones i distribuir els seus productes de manera conjunta".

Seran els membres de la mateixa cooperativa els que també prepararan i distribuiran les cistelles. Els enviaments d'aquests lots es limitaran a les comarques de l'Urgell, les Garrigues i la Conca de Barberà per qüestions logístiques i es podran adquirir fins el dia 4 de juny.

Projecte Gustum

El projecte Gustum té com a objectiu fomentar el desenvolupament rural a través de la promoció i comercialització del producte agroalimentari local, artesà i de qualitat i de la sinergia amb altres sectors del territori com el turisme, la gastronomia i el petit comerç.

Un dels lots per elaborar la recepta (foto: Associació Leader Ponent).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa