Notícies

  Divendres, 22 de maig de 2020

Suspeses les franges horàries per sortir a passejar o fer esport a les Garrigues i els bars i restaurants poden rebre clients a l'interior fins el 40% d'aforament

En aquesta nova etapa, on s'inclouen tots els pobles garriguencs, també es permet assistir als vetllatoris 15 persones en espais tancats i 25 a l'aire lliure i es poden obrir les biblioteques amb un terç de l'aforament

Aquest matí de divendres, 22 de maig, el BOE ha publicat que se suprimeixen les franges horàries per sortir a passejar o fer esport en els municipis de menys de 10.000 habitants i amb una densitat de menys de 100 persones per quilòmetre quadrat. Pel que fa a les Garrigues, s'inclouen els 24 pobles: Les Borges Blanques, Juneda, Arbeca, Castelldans, l'Albi, la Granadella, Cervià, Vinaixa, Juncosa, l'Albagés, l'Espluga Calba, el Soleràs, Bellaguarda, Puiggròs, Bovera, els Omellons, la pobla de Cérvoles, el Vilosell, el Cogul, la Floresta, els Torms, Granyena, Tarrés i Fulleda.  

Segons la nova normativa, a les poblacions que estiguin en fase 1 es podrà passejar per tot el municipi o en un màxim de 5 quilòmetres i, si es passa a un altre municipi, ha de ser que estigui en el mateix territori de desescalada i nombre d'habitants (menys de 10.000) i densitat de població (menys de 100/km2).

També s'elimina la limitació que un sol adult acompanyi un màxim de tres menors de 14 anys, de manera que podran sortir a passejar més d'un adult amb nens. Totes les persones que convisquin en un mateix domicili podran sortir juntes.

Bars, restaurants, esglésies i biblioteques

A més, podran obrir bars i restaurants per consumir-hi a l'interior, amb certes condicions. Podran assistir a enterraments i vetlles 15 persones en espais tancats i 25 a l'aire lliure.

També es podrà anar a temples si no se supera el 50% de l'aforament. Estarà permès que obrin també les biblioteques, amb un terç de l'aforament. Els ajuntaments podran autoritzar els mercats ambulants.
 

Les noves mesures de prevenció de la Covid-19 a la Biblioteca de les Borges (foto: Aj. Borges).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa