Notícies

  Dilluns, 24 de març de 2014

Les Borges homenatja Joan Vinyoli en el Dia Mundial de la Poesia

La Casa de la Cultura va acollir diversos actes per commemorar aquesta data

La capital de les Garrigues va celebrar el passat divendres el Dia Mundial de la Poesia amb un recital poètic a la Casa de la Cultura. L'acte va començar amb la lectura del poema "Tan sols la paraula nua", creat expressament per la poeta tarragonina Montserrat Abelló, en català i en nou llengües més. A continuació va tenir lloc l'acte d'homenatge a Joan Vinyoli, de qui enguany es commemora el centenari del seu naixement, a través de la lectura de diferents poemes amb l'acompanyament musical dels alumnes de l'Escola de Música de les Borges, Juneda i Arbeca.

L'acte, obert al públic, va comptar amb la participació d'una cinquantena de persones, deu de les quals han llegit el poema commemoratiu en diferents llengües, com el català, l'àrab, l'alemany, el xinès i el rus, entre d'altres. Pel que fa a l'homenatge a Joan Vinyoli, vuit components del Grup de Teatre Nissaga i tres alumnes del col·legi Mare de Déu de Montserrat van llegir poemes de l'autor, considerat un dels grans poetes del segle XX. Finalment, un recital de poemes infantils a càrrec dels alumnes de Primària de l'escola Joan XXIII va tancar l'acte. El regidor de Cultura, Francesc Macià, va voler destacar la importància d'aquest acte "una jornada que se celebra arreu del món i a la qual les Borges s'afegeix cada any amb l'objectiu de popularitzar aquest estil literari que a través de diferents llengües arriba a tothom". El regidor també va voler agrair la implicació de tots els lectors que avui han col·laborat en aquesta iniciativa "demostrant que la diversitat d'idiomes és enriquidora i fa que la cultura sigui accessible a més gent".

L'acte, organitzat per la biblioteca Marquès d'Olivart, va comptar amb la col·laboració de l'Àrea d'Immigració del Consell Comarcal, el Consorci per a la Normalització Lingüística, els centres educatius Joan XXIII, Mare de Déu de Montserrat i Institut Josep Vallverdú, l'Escola de Música de les Borges, Juneda i Arbeca, el grup de Teatre Nissaga i els usuaris de la biblioteca, amb el suport de l'Ajuntament de les Borges.  

La sala, plena de gom a gom, en el moment de la lectura del poema (foto: Aj. de les Borges).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa